Oranje Dames met afstand eerste in groep A

De Nederlandse vrouwen hebben hun laatste groepswedstrijd met 5-0 gewonnen van België. Oranje is hiermee met afstand eerste geworden in poule A en treft in de halve finale Engeland of Duitsland. Voor de Belgische dames is de vijfde plaats op dit EK het hoogst haalbare.

Ondanks dat België minstens gelijk moest spelen om een plaats in de halve finale af te dwingen, was het al gauw Nederland dat de overhand kreeg. De eerste strafcorner van Paumen werd knap gekeerd door keepster D’Hooghe. Halverwege het eerste kwart was het wel raak. Valerie Magis kwam sterk de cirkel binnen, zette voor en de bal verdween via een Belgische stick in het doel. Vier opeenvolgende strafcorners leverden niets op voor Nederland.

Direct in het tweede kwart mocht Van Maasakker plaatsnemen op rand cirkel. Zij wist de strafcorner feilloos te verzilveren. Bij twee volgende strafcorners bleek de Belgische doelvrouw wederom een lastig te nemen horde.

Kansjes

Aan het begin van het derde kwart forceerden de Belgische vrouwen de eerste strafcorner van de wedstrijd, maar De Groof schoof de bal naast het doel van Sombroek. Nederland zocht voorzichtig de cirkel op, maar dat leverde niets op. Magis schoot uit een moeilijke hoek in het zijnet, van As stuitte na een slalom op de keeper.

Strafcornerregen

Ook de negende corner van Nederland hield D’Hooghe knap uit haar goal, na een inzet van Paumen. Nadat de uitstekend keepende doelvrouw kort geblesseerd het veld verliet, was het de ingevallen Simons die een goal moest incasseren. Maartje Paumen scoorde nu wel, maar uit een tip-in. Twee minuten later tekende Hoog voor de vierde Nederlandse goal, na goed werk van Jonker.

In het vierde kwart kregen de Oranje Dames nog twee strafcorners, waarvan de eerste van Paumen hard tegen de onderkant van de lat uiteen spatte. Nadat een opzettelijke shoot van de Belgische Peeters Zerbo belette de 5-0 eindstand aan te tekenen, deed Paumen dat wel uit de daaruit volgende strafbal.

Nederland – België

8’ Valerie Magis 1 – 0
18’ Caia van Maasakker 2 – 0 (sc)
42’ Maartje Paumen 3 – 0 (sc)
44’ Ellen Hoog
58’ Maartje Paumen (sb)