Round-up EK Dag 3: Late Duitse treffers vellen de Ieren

Op dag 3 van het EK stonden zes wedstrijden op het programma.

Ierland – Duitsland 0-2 (M)

Tot zes minuten voor tijd leek Ierland een gelijkspel tegen de Duitsers uit het vuur te kunnen slepen. Maar toen stond de regerend Europees kampioen op in de persoon van Lukas Windfeder. Hij pushte een strafcorner hard en halfhoog over de stick van de Ierse lijnverdediger. Even later liet spits Florian Fuchs zijn klasse zien, door een magnifieke rush langs verdedigers en keeper beheerst af te ronden.

Ondanks het verlies heeft Ierland in de wedstrijd tegen België genoeg aan een gelijkspel om door te gaan naar de halve finale. Die wedstrijd wordt dinsdag om 14.15 uur gespeeld.

54′ Lukas Windfeder 0 – 1  (sc)
56′ Florian Fuchs 0 – 2

Frankrijk – België 3-4 (M)

In een enerverend duel trokken de Belgen tegen Frankrijk uiteindelijk aan het langste eind: 3-4. Wat de uitslag al doet vermoeden ging het spel op en neer. Na de openingsgoal van de Fransen uit een strafcorner, scoorden de Belgen vier minuten later de gelijkmaker, ook uit de corner. Vlak voor het einde van het eerste kwart nam België de leiding via een prachtige tegenaanval.

Maar de voorsprong werd in het tweede kwart direct teniet gedaan. Charlet schoot wederom onberispelijk raak uit een strafcorner. Vier minuten na de rust rekende België zich rijk met opnieuw een voorsprong. Wederom was deze van korte duur. Maar de Franse gelijkmaker bleek het laatste wapenfeit. Nadat de Belgen tien minuten voor tijd de winnende treffer maakten, konden de Fransen niet profiteren van de 10 minuten tijdstraf van Dockier.

6′ Victor Charlet 1 – 0 (sc)
10′ Alexander Hendrickx 1 – 1 (sc)
15′ Mathew Cobbaert 1 – 2
17′ Victor Charlet 2 – 2 (sc)
34′ Sébastien Dockier 2 – 3
38′ Olivier Sanchez 3 – 3
50′ Tom Boon 3 – 4 (sc)

Polen – België 1-4 (V)

Na het gelijkspel tegen Spanje wonnen de Belgische dames vanochtend hun wedstrijd tegen Polen: 4-1. Het eenzijdige duel kenmerkte zich door de scrimmages in de Poolse cirkel. Drie van de vier doelpunten vielen uit een eerste of tweede rebound. Polen mocht vlak voor tijd voor de eerste keer juichen dit toernooi. De geheel vrijstaande Paulina Okaj scoorde uit een tip-in.

Woensdag is België om 18.15 uur de tegenstander van Oranje.

13′ Louise Versavel 0 – 1
17′ Alix Gerniers 0 – 2 (sc)
20′ Emilie Sinia 0 – 3
31′ Judith Vandermeiren 0 – 4
59′ Paulina Okaj 1 – 4

Spanje – Rusland 9-0 (M)

Na Engeland was het vandaag de beurt aan Spanje om over de Russen heen te walsen. Dat lukte, het werd 9-0. Na de nederlaag tegen Oranje hadden de Spanjaarden de punten hard nodig om zicht te houden op de halve finale. Grote man aan Spaanse kant was onmiskenbaar Paul Quemada. Hij scoorde vier keer uit de strafcorner en de man of the match maakte vijf minuten voor tijd nog een velddoelpunt.

Aanstaande dinsdag speelt Spanje tegen Engeland, waarvan – hoogstwaarschijnlijk – de winnaar zich plaatst voor de halve finales op donderdag. Vandaag om 19.15 u strijden Nederland en gastland Engeland om de eerste plaats in poule A.

2′ Xavi Lleonart 1 – 0
15′ Pau Quemada 2 – 0 (sc)
21′ Pau Quemada 3 – 0 (sc)
21′ Alex Casayas 4 – 0
29′ Pau Quemada 5 – 0 (sc)
30′ Alex Casayas 6 – 0
45′ Pau Quemada 7 – 0 (sc)
55′ Pau Quemada 8 – 0
60′ Gabriel Dabanch 9 – 0