Round-up EK Dag 4: Duitse en Engelse dames naar halve finale

Italië – Engeland 0 – 2 (V)

Door de 2-0 overwinning op Italië is Engeland samen met Duitsland geplaatst voor de halve finale. Net als Duitsland wisten de Engelse dames hun dominantie gedurende lange tijd niet om te zetten in doelpunten. Het duurde tot zeven seconden voor het einde van het derde kwart voor het Engelse publiek kon juichen. Pas in de allerlaatste minuut, toen de Italiaanse keepster was gewisseld voor een extra veldspeelster, was de buit echt binnen.

Woensdag strijden Engeland en Duitsland om de winst in poule B.

45′ Helen Richardson-Walsh 0 – 1
60′ Nicola White 0 – 2

Schotland – Duitsland 1-2 (V)

Ondanks een veldoverwicht hebben de Duitse vrouwen dat niet in de stand weten uit te drukken. Na drie minuten spelen in het tweede kwart kwam Duitsland op voorsprong via een slimme aanval door het midden. De tweede Duitse goal viel vlak voor het verstrijken van het derde kwart. Vijf minuten voor tijd deed een prachtige strafcorner in de kruising de Schotse hoop op een gelijkspel nog even leven, maar verder kwamen de Britten niet.

18′ Franziska Hauke 0 – 1
42′ Marie Mävers 0 – 2
55′ Nikki Kid 2 – 1 (sc)