Round-up EK Dag 6: Nederland tegen Duitsland in halve finale

Vandaag stonden er bij de dames 4 wedstrijden op het programma. In poule A viel de beslissing over wie er met Nederland meegaat naar de halve finale. In poule B vochten Engeland en Duitsland om de eerste plaats. Beiden waren al zeker van een plek in de halve finale.

Engeland – Duitsland (V)

Duitsland is de volgende tegenstander van Nederland in de halve finale, die vrijdag om 14.15 uur (Nederlandse tijd) wordt gespeeld.

Om eerste te worden in hun groep – en daarmee Nederland te ontlopen in de halve finale – moest Engeland winnen van Duitsland, dat genoeg had aan een gelijkspel om groepswinnaar te worden. De Britten zetten hun doel meteen kracht bij door twee velddoelpunten in de eerste drie minuten. In het begin van het derde kwart brachten de Duitse vrouwen de spanning terug door de aansluitingstreffer te maken, hoewel de tip-in van Hillmann niet leek te zijn aangeraakt.

Met nog ruim een kwartier te spelen namen de Engelsen opnieuw afstand. En tien minuten laten zorgde Danson met haar derde van de avond zelfs voor een veilige marge van drie doelpunten.

2′ Sophie Bray 1 – 0
3′ Alex Danson 2 – 0
39′ Kristina Hillmann 2 – 1
44′ Alex Danson 3 – 1 (sc)
53′ Alex Dansen 4 – 1 (sc)

Schotland – Italië 3-1 (V)

De Schotse vrouwen zijn derde geworden in poule B door een 3-1 overwinning op Italië. Alle doelpunten in deze wedstrijd vielen in het derde kwart en ontstonden allemaal uit een strafcorner. Schotland speelt speelt hierdoor vrijdag tegen de nummer 4 uit poule A. Italië moet het dan opnemen tegen de nummer 3.

31′ Leigh Fawcett 1 – 0 (sc)
36′ Rebecca Merchant 2 – 0 (sc)
37′ Chiara Tiddi 2 – 1 (sc)
39′ Kareena Marshall 3 – 1 (sc)

Spanje – Polen 10-0 (V)

Vooraf was het verschil in doelsaldo met de Belgische vrouwen exact 10 doelpunten. Door de 10-0 winst op Polen, staan Spanje en België precies gelijk, zowel qua punten (4) als doelsaldo (+3). Dat betekent dat België straks tegen Oranje  gelijk moet spelen of winnen om de halve finale te halen.

Dat Polen het zwakste land van poule A is, was bekend, maar dat Spanje – na een 8-1 nederlaag tegen Oranje – erin zou slagen maar liefst 10 keer te scoren, dat zullen weinigen hebben verwacht. De eindstand was bovendien al bereikt in het derde kwart. De Poolse dames legden de Spaanse dames geen strobreed in de weg.

Lola Riera benutte aan Spaanse kant drie strafcorners en verzorgde zowel het openingsdoelpunt als de afsluitende treffer. Magaz, Salvatella en Ybarra scoorden allen tweemaal. Petchame zorgde met haar treffer voor de 7-0.

2′ Lola Riera 1 – 0 (sc)
20′ Alicia Magaz 2 – 0
22′ Alicia Magaz 3 – 0 (sc)
24′ Carola Salvatella 4 – 0
31′ Rocio Ybarra 5 – 0
34′ Lola Riera 6 – 0 (sc)
35′ Carlota Petchame 7 – 0
37′ Rocio Ybarra 8 – 0
38′ Carola Salvatella 9 – 0
41′ Lola Riera 10 – 0 (sc)