Round-up EK Dag 7: Duitsland via shoot-outs naar finale

Vandaag stonden bij de heren de twee halve finales op het programma en twee poulewedstrijden waarin de plaatsen 5 – 8 worden bepaald.

Duitsland – Engeland 2-2 (3-2 na shoot-outs)

Duitsland is zaterdag de tegenstander van Oranje in de finale van het EK. Engeland werd in een zinderend duel en nog spannendere ontknoping met shoot-outs verslagen.

Aangemoedigd door het enthousiaste publiek domineerden de Engelsen het spel in het eerste kwart en het begin van de tweede. De treffer van Gleghorne was dan ook meer dan verdiend. Maar langzaamaan konden de Duitsers meer druk uitoefenen op de Britse defensie. Dat resulteerde op slag van rust in de gelijkmaker door Zwicker.

Snel na rust kreeg Engeland de eerste strafcorner van de wedstrijd, maar Jackson stuitte op doelman Jakobi. De Duitsers kregen vervolgens meer en meer vat op het duel. Dat leidde slechts tot kleine kansjes. De Engelsen kwamen er steeds minder gevaarlijk uit. Vier minuten voor tijd leek Windfeder het vonnis over het gastland te vellen door een strafcorner onberispelijk raak te schieten. Maar anderhalve minuut voor tijd kende de scheidsrechter een dubieuze strafbal toe: Jackson faalde niet en shoot-outs waren onvermijdelijk.

Het bleek uitstel van executie. Duitsland nam de shoot-outs beter: 3-2.

20′ Mark Gleghorne 0 – 1
30′ Martin Zwicker 1 – 1
57′ Lukas Windfeder 2 – 1
58′ Ashley Jackson 2 – 2 (sb)

Spanje – België 0-2 (M)

België gaat door de overwinning op Spanje aan de leiding in de ‘degradatiepoule’ van het EK. Het duel werd in een tijdsbestek van precies één minuut beslist. Daarvoor moest gewacht worden tot het laatste kwart. Eerst counterden de Belgen perfect na een Spaanse strafcorner om direct erna hard raak te schieten uit een corner. Boon liet zijn kwaliteit vijf minuten voor tijd nogmaals gelden.

47′ Gauthier Boccard 0 – 1
47′ Tom Boon 0 – 2 (sc)
55′ Tom Boon 0 – 3 (sc)

Rusland – Frankrijk 2-4 (M)

In de wedstrijd van de poule om de 5e tot en met de 8e plaats, heeft Frankrijk zijn eerste drie punten binnen. Rusland werd met 4-2 verslagen. De Russen wisten weliswaar het openingsdoelpunt te maken en de eindstand te bepalen, het waren de Fransen die de wedstrijd beslisten in de tussenliggende kwarten. Franse topschutter Charlet was weer trefzeker uit twee strafcorners, waarvan de tweede in de kruising die de 4-1 betekende.

17′ Nikolay Yankun 1 – 0 (sc)
20′ Victor Charlet 1 – 1 (sc)
23′ Charles MAsson 1 – 2
33′ Alexis Fourcroy 1 – 3
49 Victor Charlet 1 – 4 (sc
58′ Mikhail Proskuriakov 2 – 4