Spaanse heren kwalificeren zich voor Rio 2016

De International Hockey Federation (FIH) heeft bevestigd dat het Spaanse herenteam zich heeft gekwalificeerd voor de Olympische Spelen in Rio de Janeiro in 2016.

Spanje werd gekwalificeerd doordat Ierland van Nederland heeft verloren in de halve finale van het EK. De enige teams die nog in de running zijn om het EK te winnen (Nederland, Duitsland en Engeland), zijn al gekwalificeerd voor de Olympische Spelen doordat ze eerder de halve finale bereikten in de Hockey World League.

De winnaar van het EK is automatisch gekwalificeerd voor de Olympische Spelen, of als de winnaar al gekwalificeerd is het team daaronder, enzovoorts. Spanje is nu het hoogste team in de ranking dat nog niet was gekwalificeerd, en dwingt daarmee deelname aan de Spelen af.

De Spaanse mannen voegen zich bij de negen teams die zich al eerder kwalificeerden: India, Argentinië, Duitsland, Nederland, Australië, België, Engeland, Canada en Brazilië.

De laatste twee Olympische tickets worden vergeven in november, na de Continental Championships, de Oceania Cup en de Africa Cup of Nations.


Wat vind jij? Praat mee...