40-Secondenregel tijdens EHL in Hamburg

De Europese Hockey Federatie (EHF) neemt de 40-secondenregel van de wereldhockeybond FIH over. Dit betekent dat wedstrijden in de eerste ronde van de EHL in Hamburg de tijd bij strafcorners en na doelpunten 40 seconden wordt stil gezet. Dit gebeurde al bij internationale landentoernooien, zoals de Hockey World League en het Europees Kampioenschap. Wedstrijden in de EHL worden net als tijdens deze toernooien gespeeld in 4 kwarten van 15 minuten. De EHL vindt plaats van 9 – 11 oktober in Hamburg.

EHCCC

De 40-secondenregel is in het leven geroepen vanwege zuivere speeltijd en het tonen van herhalingen voor het publiek. Volgens de EHF is het zeer aannemelijk dat de 40-secondenregel ook wordt toegepast tijdens de EHCCC, het Europese clubtoernooi voor dames. Dit toernooi wordt volgend jaar gespeeld tijdens Pinksteren, net als vorig jaar op de velden van SCHC.

Oranje Dames

Tijdens de HWL in Brasschaat grepen de Oranje Dames de 40-secondenregel aan om – eenmalig – op een bijzondere manier te juichen. Ze versloegen in die wedstrijd Australië met 5-1.


Wat vind jij? Praat mee...