Alexander Cox: ‘Het is een klassieker in de EHL’

In de aanloop van de EHL-loting werden bij Kampong al grappen gemaakt: het zal wel weer Rot-Weiss Köln worden. En ja hoor, zondag werd de landskampioen voor de vierde maal op rij en de vijfde keer in de historie van het belangrijkste Europese clubtoernooi gekoppeld aan de Duitse topploeg.

‘Het is zonde, dat we Rot-Weiss Köln nu al in een vroegtijdig stadium treffen’, zegt Kampong-coach Alexander Cox als reactie op de loting bij Ziggo Sport. ‘Het is een klassieker in de EHL.’

Confrontaties

Al vijf keer troffen beide ploegen elkaar dus in de EHL. De eerste confrontatie is in het seizoen 2013-2014. In de groepsfase verslaat Kampong de Duitsers met 4-2. Twee jaar later staan de ploegen opnieuw tegenover elkaar. Dit keer in de kwartfinales. Opnieuw wint Kampong (5-1), dat uiteindelijk de Europese titel veroverd door Amsterdam in de finale te verslaan. In 2017 trekt Rot-Weiss Köln voor het eerst aan het langste eind. Kampong (2-1) wordt in de KO16 uitgeschakeld, waarna de Duitsers de EHL-titel pakken. En ook afgelopen seizoen staat het duel in de KO16 op het programma. Dit keer zijn de rollen omgedraaid en wint Kampong met miniem verschil: 1-0.

‘Het is een geweldige wedstrijd. We hebben de meeste wedstrijden van hen gewonnen, maar dat zegt niks. Het is één van de zwaarste ploegen. Het is echt een klassieker en dat maakt het wel speciaal’, besluit Cox.


Wat vind jij? Praat mee...