Amsterdam gastheer EHL dames en heren, Egara organiseert EHL Cup

Amsterdam is tijdens het paasweekeinde gastheer van de EHL. Het is voor de tweede keer dat de finaleronde van het belangrijkste Europese clubtoernooi bij de dames en heren tegelijkertijd en op dezelfde locatie wordt afgewerkt. In het Wagener Stadion strijden van 14 tot en met 18 april 2022 acht dames- en twaalf herenploegen om de continentale clubtitels.

Bij de EHL FINAL12 voor heren hebben de top vier gerangschikte landen (Nederland, Duitsland, Spanje en België) een bye. Titelverdediger Bloemendaal, Rot-Weiss Köln, Club Campo de Madrid en KHC Dragons stromen direct door naar de kwartfinales.

Bloemendaal viert feest na winst in de EHL-finale tegen Atlètic Terrassa. Foto: Koen Suyk

Daarin treft het kwartet de winnaars van de voorrondes waaraan Kampong, Surbiton (Engeland), SV Arminen (Oostenrijk), Saint-Germain (Frankrijk), HC Minsk (Wit-Rusland), Dinamo Ak-Bars (Rusland), Ulhenhorst Mülheim (Duitsland) en Atlètic Terrassa (Spanje) deelnemen.

Dames

In het damestoernooi, de FINAL8, verdedigt Den Bosch haar Europese titel. Naast de landskampioen doen ook Amsterdam, Club Campo de Madrid (Spanje), Junior FC (Spanje), Düsseldorfer HC (Duitsland), Gantoise HC (België), Surbiton (Engeland) en Pegasus (Ierland) mee.

Den Bosch wint de EHL-finale door Club Campo de Madrid te verslaan. Foto: Worldsportpics/Frank Uijlenbroek

EHL Cup

Het tweede Europese clubtoernooi, de EHL Cup voor heren, wordt tijdens het paasweekeinde gespeeld op het terrein van de Spaanse Club Egara. Naast de gastheer strijden Rotterdam, Grange (Schotland), Three Rock Rovers (Ierland), Waterloo Ducks (België), Hampstead & Westminster (Engeland), Post SV (Oostenrijk) en Mannheimer HC (Duitsland) om de tweede Europese hoofdprijs.

De loting voor de Europese clubtoernooien wordt op dinsdag 30 november om 13.00 uur gehouden.


Wat vind jij? Praat mee...