Amsterdam gastheer FINAL8 EHL nieuwe stijl

Amsterdam is tijdens het paasweekeinde gastheer van de FINAL8 van de EHL. Het is voor het eerst dat de finaleronde van het belangrijkste Europese clubtoernooi bij de dames en heren tegelijkertijd en op dezelfde locatie wordt afgewerkt. In het Wagener Stadion strijden van 9 tot en met 13 april 2020 acht dames- en acht herenploegen om de Europese clubtitels.

Bij de heren hebben landskampioen Bloemendaal en vice-kampioen Kampong zich verzekerd van de FINAL8. De Mussen treffen in de kwartfinales het Engelse Surbiton, Kampong speelt voor een plek in de halve finales tegen Royal Léopold uit België.

Bloemendaal terug op Europees podium

Bloemendaal, dat rechtstreeks was geplaatst voor de FINAL8, keert na een jaar afwezigheid terug in de EHL. In 2018 won de ploeg van Michel van den Heuvel voor eigen publiek de Alain Danet Trophy en daarmee de derde Europese hoofdprijs.

Kampong, de EHL-winnaar van 2016 en verliezend finalist van 2018, kwalificeerde zich voor de finaleronde door in oktober tijdens de KO16 in Barcelona over HC Minsk (8-1) en Herakles (6-0) heen te denderen. Indien Kampong en Bloemendaal hun duels winnen, dan treffen beide ploegen elkaar in de halve eindstrijd. Dat zou een herhaling zijn van de EHL-finale in 2018.

Aan de andere kant van het speelschema zitten liefst drie Duitse ploegen. De Duitse kampioen Uhlenhorst Mülheim treft Rot-Weiss Köln, dat vorig seizoen de finale verloor van de Waterloo Ducks maar in 2017 de EHL-titel pakte ten koste van Oranje-Rood. Uhlenhorst bereikte nog nooit de finale van de EHL. De ploeg kwam nooit verder dan de KO8 en dat was ook afgelopen seizoen het eindstation.

Het Spaanse Club Egara neemt het op tegen Mannheimer HC, de winnaar van het brons. Ook de Duitsers speelden afgelopen oktober in Barcelona en rekenden af met het Franse Montrouge (6-0) en Hampstead & Westminster (2-1) uit Engeland.

Eerste EHL-editie voor de dames

Voor de dames is het de eerste editie van de EHL nadat het huidige toernooi (EHCC) is opgegaan in de Euro Hockey League. Titelverdediger en landskampioen Amsterdam treft met Pasen in de FINAL8 het Wit-Russische HC Minsk. Den Bosch strijdt met UHC Hamburg om een plek bij de laatste vier. Net als bij de heren kunnen de beide Nederlandse ploegen elkaar ontmoeten in de halve finales.

Aan de andere kant van het speelschema neemt de tweede Duitse club, Der Club an der Alster, het op tegen Surbiton uit Engeland en treft het Ierse Pegasus het Spaanse Club Campo de Madrid.

Daarnaast wordt er ook een EHL-toernooi voor jongens en meisjes onder 14 jaar afgewerkt.

Programma EHL FINAL8

Datum Wedstrijd Dames/Heren
Do 9 april
12:30 Pegasus (Irl) – Club Campo de Madrid (Spa) Dames
14:45 Kampong – Royal Léopold (Bel) Heren
17:00 Der Club an der Alster (Dui) – Surbiton HC (Eng) Dames
19:15 Bloemendaal – Surbiton HC (Eng) Heren
Vr 10 april
12:30 Mannheimer HC (Dui) – Club Egara (Spa) Heren
14:45 UHC Hamburg (Dui) – Den Bosch Dames
17:00 Uhlenhorst Mülheim (Dui) – Rot-Weiss Köln (Dui) Heren
19:15 Amsterdam – HC Minsk (WRus) Dames
Za 11 april
09:30 Strijd om vijfde t/m zevende plaats Dames
11:45 Strijd om vijfde t/m zevende plaats Heren
14:00 Halve finale Dames
16:15 Halve finale Heren
Zo 12 april
09:30 Strijd om vijfde t/m zevende plaats Dames
11:45 Halve finale Dames
14:00 Halve finale Heren
16:15 Strijd om vijfde t/m zevende plaats Heren
Ma 13 april
09:30 Strijd om derde en vierde plaats Dames
11:45 Strijd om derde en vierde plaats Heren
14:00 Finale Dames
16:15 Finale Heren

 

Online kaartverkoop

Inmiddels is de kaartverkoop voor de FINAL8 van de EHL begonnen. Tickets zijn verkrijgbaar via de website van de EHL.

Datum Prijzen volwassene Prijzen jeugd
Do 9 april
20 euro 12,50 euro
Vr 10 april
20 euro 12,50 euro
Za 11 april
30 euro 17,50 euro
Zo 12 april
30 euro 17,50 euro
Ma 13 april
35 euro 20 euro
Passepartout
110 euro 65 euro

Alle prijzen zijn inclusief € 0,80 servicekosten en btw.


2 Reacties

  1. Nvanas012

    Thomson: ‘laatste jaar’ ? Gaat ze stoppen?🙁

  2. jehofa95

    Ik vind die Thompson een goede speelster hoor maar ze staat hier wel gewoon complete onzin te praten: 'als je naar alle sporten kijkt, vind ik het gênant dat het zo laat gebeurt.' Sorry hoor, maar over welke sporten heeft ze het. Ik zie het womens Champions league niet dezelfde TV-belangstelling krijgen als die van de heren, laat staan hetzelfde prijzengeld. Internationaal worden wedstrijden van de oranje vrouwen even veel of zelfs vaker uitgezonden dan die van de heren. Ik kan zo snel niet drie sporten noemen waarbij de vrouwen op dezelfde voet staan als de heren, maar hoor graag van haar als ik het verkeerd heb. dan 'dat het terecht is dat er videorefferal is want die was er bij de EHCC niet, of wel bij de halve finale en de finale'. Was hij er nou wel of niet? als hij er was tijdens de halve en de finale dan was het mogelijk bij 2/3 van de wedstrijdrondes, dat is best veel. for the record was er tijdens de EHCC überhaupt geen videoref maar ze weet dus niet wat ze afzeikt. Tuurlijk is het terecht dat de vrouwen dezelfde aandacht verdienen als de mannen en ik vind het prachtig dat ze nu gezamenlijk op een toernooi staan, maar door je zelf zo te overschreeuwen zonder de feiten echt goed op orde te hebben werkt averechts.


Wat vind jij? Praat mee...