Amsterdam via Spaans kampioen naar halve finale EHL

Amsterdam heeft zich maandagmiddag in het eigen Wagener-stadion geplaatst voor de halve finales van de EHL. De Amsterdammers deden dat door de Spaans kampioen, Royal Club de Polo, te verslaan met 2-1.  Gemakkelijk ging het niet.

In het 1e kwart kregen de Spanjaarden een paar kleine kansen om zichzelf op 1-0 zetten, maar het was Robert Tigges die namens Amsterdam plots de openingstreffer op het scorebord schoot. Nadat de Spaanse doelman de inzet van Justin Reid-Ross niet goed wist weg te werken, reageerde Tigges bij de tweede paal alert. In de rebound tikte hij razendsnel binnen.

Valentin Verga vergrootte de voorsprong van de hoofdstedelingen door aan het begin van het 2e kwart op aangeven van spits Mirco Pruyser de bal al glijdend achter doelman Mario Fernandez te schuiven. Met een 2-0 stand zochten beide ploegen de kleedkamers op.

Spannend

Na de rust werd, wat weinig toeschouwers op dat moment voor ogen hielden, het duel nog ongemeen spannend. De Spanjaarden zochten de aanval en de Amsterdammers hadden moeite om het kwaliteitsverschil op papier op het veld te vertalen in totale dominantie. Royal Club de Polo kreeg de ruimte om veelvuldig de Amsterdamse cirkel binnen te dringen en versierden de ene na de andere strafcorner.

10 minuten voor het einde maakten de Spanjaarden dan ook de aansluitingstreffer dankzij een slimme Matias Rey. Hij veranderde de strafcorner zo van richting dat de Amsterdamse defensie het nakijken had. In de slotminuten van het duel werd het nog billenknijpen voor de Amsterdamse fans op de tribunes.

Uitmuntend keeperswerk

De Spaans kampioen bleef het doel van Amsterdam bestoken, maar doelman Laurens Goedegebuure verrichte keer op keer uitstekend keeperswerk en hield zijn ploeg op de been. Toen in de slotseconde het allerlaatste Spaanse schot van het duel op de lat uiteen spatte, kon het thuispubliek opgelucht ademhalen en kon het bereiken van de halve finales van de EHL worden gevierd.

Door deze nederlaag is het de Spaans kampioen wederom niet gelukt om zich bij de laatste 4 van Euro te scharen. Van de 8 keer dat Royal Club de Polo inmiddels al meedeed aan de EHL, bereikte het slechts 1 keer de halve eindstrijd. Dat was in het seizoen 2009/2010.

Bekijk ook

Bakker en Goedegebuure trots op plaatsing halve finale EHL


Wat vind jij? Praat mee...