Bloemendaal met speels gemak naar volgende ronde EHL

Bloemendaal heeft zich met groot gemak geplaatst voor de volgende ronde van de Euro Hockey League. In Barcelona wonnen de Mussen dit weekend met 4-0 van Wimbledon en twee dagen later met 15-2 van SV Arminen. De grote uitslagen zijn mede te danken door de pilot van de EHF. Velddoelpunten tellen dubbel.

Het was zondag een echte walk-over voor Bloemendaal. Na tien minuten stond het al 8-0. De Oostenrijkers probeerden uiteraard van alles, maar het gemak waarmee de middenvelders en aanvallers in Nederlandse dienst elkaar vonden, was simpelweg een maatje te groot. Opvallend hoe ook de 38-jarige Jamie Dwyer, nog geen week in Nederland, als vanouds de spil tussen de linies van Bloemendaal bleek.

Net als in de Hoofdklasse liet Bloemendaal zien over ontzettend veel scorend vermogen te beschikken. De dubbele-punten-regel komt wat dat betreft geen ploeg beter uit dan de Mussen, die met Florian Fuchs, Thierry Brinkman echte goaltjesdieven in huis hebben. Tegen Arminen scoorde Bloemendaal acht keer. Alleen de treffer van Manu Stockbroekx kwam uit een strafcorner.

Brinkman, maker van de 11-0 en 13-0 beaamt dat het tegen de Oostenrijkers wel heel makkelijk ging. ‘Ja, simpel gezegd waren zij niet zo heel goed. Maar wij wilden gewoon een goede wedstrijd neerzetten en elk klein procentje onzekerheid dat er misschien kon zijn, meteen wegnemen. Dat hebben we heel snel gedaan.’ Door de snelle voorsprong werd meteen duidelijk dat er niks te halen viel voor Arminen. ‘Het ging dit weekend natuurlijk om de wedstrijd van vrijdag tegen Wimbledon. Daarom zijn we al op dinsdag hierheen gevlogen om met het team te zijn en ons goed voor te bereiden. Het doel was de KO16 halen en dat is gelukt.’

Bloemendaal – SV Arminen 15-2 (9-0)
‘5 Yannick van der Drift 2-0
‘8 Florian Fuchs 4-0
‘9 Florian Fuchs 6-0 (sb)
’10 Jamie Dwyer 8-0 (sb)
’18 Manu Stockbroekx 9-0 (sc)
’36 Thierry Brinkman 11-0
’41 Thierry Brinkman 13-0
’45 Max Hahnenkamp 13-2
’56 Yannick van der Drift 15-2


Wat vind jij? Praat mee...