De Goede wacht operatie en houdt rekening met drie maanden herstel

Eva de Goede moet onder het mes nadat zij zondag zo ongelukkig ten val kwam op de EHL. De aanvoerder van Amsterdam viel over de keeper van tegenstander Club an der Alster en brak daarbij haar pols. Ze houdt rekening met een herstel van drie maanden. In dat geval mist De Goede zowel de play-offs als het EK in eigen land.

Strompelend, terwijl ze met haar rechterarm haar linkerpols ondersteunde en met de tranen in haar ogen, verliet De Goede zondagmiddag het veld. ‘Ik voelde meteen dat het foute boel was’, blikt de middenvelder terug. Aan het einde van het tweede kwart in het duel om de derde en vierde plek van de eerste Euro Hockey League voor dames met Club an der Alster (4-2 winst) danste zij door de Duitse defensie. In een uiterste poging de bal in de goal te tikken, kwam De Goede in botsing met de keepster. In die botsing klapte haar hand bij een ongelukkige landing dubbel. De rest is geschiedenis. 

Toen ze ondersteund door de fysio en teamarts van haar ploeg de dug-out had bereikt, werd direct besloten te vertrekken naar het ziekenhuis. ‘Ik zag meteen dat mijn pols scheef stond. Het was dus snel duidelijk dat het gebroken was. Zo voelde het ook.’ De Goede verliet vlak voor de rust het Wagener Stadion. Toen haar ploeg nog gelijk stond tegen de Duitse kampioen. Wachtend op de eerste hulp volgde ze het duel op de voet. ‘Dat was een mooie afleiding. Van de pijn en van het wachten.’

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door • Eva de Goede • (@degoedeeva)

Donderdag operatie

In het ziekenhuis werd haar pols gezet en gegipst. Uit de röntgenfoto bleek dat ook een operatie nodig was. Donderdag is het dus al zo ver. ‘Dat was geen extra teleurstelling. Ik voelde meteen dat het niet goed zat. Ik kijk vooral uit naar donderdag.’ Met de pijn valt het mee. ‘Ik voel het wel. Het is niet lekker, maar ik heb voldoende pijnstilling. Ik had nog nooit in het gips gezeten, dus dat is ook een nieuwe ervaring.’

Tijdens de operatie wordt een stalen plaatje, dat haar breuk fixeert, in haar pols geplaatst. Hoelang ze uit de roulatie is en wat voor gevolgen dat heeft voor bijvoorbeeld de play-offs (die beginnen op 5 mei), het EK (4 tot en met 13 juni) of zelfs de Olympische Spelen (23 juli-8 augustus), zijn nog niet helemaal zeker. De middenvelder houdt zelf rekening met een maand of drie, maar heeft dat nog niet met de arts besproken. De snelle rekenaar weet dat drie maanden zouden betekenen dat er in ieder geval een streep kan door zowel de play-offs als het EK. 

Nog wachten op de bronzen medaille

Zonder haar captain rekende Amsterdam alsnog af met Der Club an der Alster (4-2). De Goede heeft haar bronzen medaille nog niet omgehangen gekregen. ‘Die wacht denk ik nog op me in de kleedkamer.’

Hieronder is te zien hoe Eva de Goede haar gebroken pols opliep. 


9 Reacties

 1. Nvanas012

  U got this Eva!! Positieve mind set en vol vertrouwen herstellen voor de OS.

 2. RobV

  Hopelijk haalt ze de OS nog. Het zou het sluitstuk zijn van een prachtige carrière en het is haar van harte gegund. Ik vind trouwens dat Oranje de kwaliteiten heeft om ook zonder Eva de Goede het toernooi te winnen, dat verandert niet.

  1. popov0702

   Zonder Eva wordt het denk ik lastig

 3. RobV

  @popov0702 Dat geloof ik niet. Er is voldoende kwailteit in de selectie. In het ideale geval is ze erbij maar ook zonder haar is Oranje voor mij de sterkste ploeg en de favoriet. Het mag geen excuus zijn. Maar laten we het afwachten, er is best nog wel kans dat ze het haalt.

  1. popov0702

   Laten we het hopen. Ik vind haar samen met van Geffen de enige echte persoonlijkheden en die heb je echt nodig mocht het even tegen zitten

 4. lynnBosman

  Absoluut met RobV eens. De Goede is uiteraard een van de eerste op je lijstje, maar zelfs als ze weg zou vallen, wat ik absoluut niet hoop, kun je nog 16 opstellen die goud kunnen winnen. Laten we in niet vergeten dat Nederland de eerste hwl en in 2017 zonder de Goede ook goud gehaald heeft. Eva ik hoop op een voorspoedig herstel. Ik wens je heel veel sterkte.

 5. Runa Honig

  Die knokt zich er wel doorheen en staat gewoon op de OS. Misschien niet in blakende vorm, maar nog altijd van grote waarde. Ze heeft ervaring genoeg om met dit soort tegenslag om te gaan.

 6. hockeyliefhebber12

  Goed en voorspoedig herstel gewenst, Eva! Natuurlijk heeft het wegvallen van de beste speelster van de wereld invloed op Oranje én Amsterdam. Maar verwacht dat dit bij Oranje niet tot problemen leidt, met o.a. Keetels, Nunnink en De Waard op het middenveld. Wel benieuwd naar bij Amsterdam hoe de jonge speelsters het daar gaan oppakken.

 7. lynnBosman

  ^ vast en zeker, De Goede is niet de minste. De Goede is een fantastische speelster en een zekerheid in Oranje mits fit. Maar met Nunnink, Keetels, De Waard, Leurink, Pheninckx, Verschoor, v Geffen en volgens mij kan ook Sanders uit haar voeten op het middenveld heb je nog een dijk van een middenveld waar een ander land alleen van kan dromen. Nederland heeft zonder de Goede het EK en HWL 2017 gespeeld en gewonnen dus het is niet zo dat alles verloren is mocht ze wegvallen maar het zou wel een enorme domper zijn. Maar hey, het is nog niet zo ver en de kans is aanwezig dat ze erbij is!! Dat laatste zou fantastisch zijn voor de Goede en Oranje. Zelf heeft ze goede hoop voor de Olympische Spelen: https://www.google.com/amp/s/amp.nos.nl/artikel/2375712-hockeyster-de-goede-vreest-voor-europees-kampioenschap-door-polsbreuk.html


Wat vind jij? Praat mee...