Deze damesteams staan komend seizoen in de EHL

Het deelnemersveld van de zogeheten EHL FINAL 12 voor dames voor komend seizoen is compleet. De twaalf ploegen komen uit acht verschillende landen. Nederland, Duitsland, Spanje en België zijn hofleverancier met elk twee deelnemers.

Voor Nederland strijden landskampioen Den Bosch en NK-finalist SCHC om de belangrijkste Europese clubprijs, die op paasmaandag 21 april wordt uitgedeeld. Düsseldorfer HC en Mannheimer HC verdedigen de Duitse eer. Real Club de Polo en Club Campo de Madrid vertegenwoordigen Spanje en Gantoise en Braxgata zijn de Belgische clubs. Het deelnemersveld wordt gecompleteerd door Surbiton (Engeland), MSC Sumchanka (Oekraïne), Slavia Praag (Tsjechië) en Railway Union (Ierland).

Nederland regeert al jaren op het beste Europese clubtoernooi. In 1999 was Rot-Weiss Köln de laatste buitenlandse ploeg die zegevierde in de – toen nog – Europacup I. In de jaren daarna veranderde het toernooi van naam, maar in de EHCC en de EHL bleken de Hoofdklasse-teams steevast de beste. Amsterdam pakte afgelopen seizoen de Europese hoofdprijs, Den Bosch het jaar daarvoor.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door ehlhockeytv (@ehlhockeytv)


Wat vind jij? Praat mee...