Deze herenteams staan komend seizoen in de EHL

Het deelnemersveld van de EHL KO16 en FINAL8 voor heren voor komend seizoen is compleet. De twintig ploegen komen uit elf verschillende landen. Nederland, Engeland en België zijn hofleverancier van het belangrijkste Europese clubtoernooi met elk drie teams.

Voor Nederland strijden landskampioen Kampong, NK-finalist Rotterdam en Bloemendaal, als de nummer één van de reguliere competitie in de Tulp Hoofdklasse Heren, om de EHL-titel die op paasmaandag 21 april wordt uitgereikt.

Old Georgians, Surbiton en Wimbledon verdedigen de Engelse eer. Gantoise, Royal Léopold en Waterloo Ducks zijn het trio Belgische clubs. De twee Spaanse ploegen zijn Club Campo de Madrid en Real Club de Polo. Mannheimer HC en Hamburger Polo Club zijn de Duitse deelnemers en Oostenrijk wordt vertegenwoordigd door SV Arminen en AHTC Wien, de voormalige club van hoofdklassetopscorer aller tijden Jeroen Hertzberger. Het deelnemersveld wordt gecompleteerd door HC Lille (Frankrijk), Banbridge HC (Ierland), Western Wildcats (Schotland), Grasshoppers (Zwitserland) en TJ Plzeñ Litice (Tsjechië).

Alexander Hendrickx juicht na de benutte strafbal in de finale van de EHL tussen Pinoké en Kampong. Foto: Willem Vernes

Vier ploegen zijn rechtstreeks geplaatst voor het finaletoernooi, de FINAL8, dat van 17 tot en met 21 april 2025 wordt gespeeld: Kampong, Old Georgians, Gantoise en Club Campo de Madrid. De vier overige ploegen komen voort uit de KO16, dat van 3 tot en met 6 oktober 2024 wordt gehouden.

Nederlands succes

Net als bij de dames zwaaien de Nederlandse heren de scepter in het belangrijkste Europese clubtoernooi. Tien van de zestien edities van het EHL werden gewonnen door de Nederlandse club. In 2019 was Waterloo Ducks de laatste buitenlandse ploeg die zegevierde. Pinoké is titelhouder nadat het afgelopen Pasen in de finale met 1-0 won van Kampong.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door ehlhockeytv (@ehlhockeytv)


Wat vind jij? Praat mee...