EHL 2019: Waterloo Ducks pas na shoot-outs voorbij Surbiton

Met de EHL en de EHCC is er de komende dagen volop tophockey te zien in Eindhoven en Amsterdam. De eerste dag draait natuurlijk om het laatste duel van de dag: Oranje-Rood tegen Uhlenhorst Mülheim. Verder zien we vandaag Dinamo Kazan – Mannheimer, Dragons – Three Rock Rovers en Waterloo Ducks – Surbiton. Er zijn voor de Europacup nog kaarten verkrijgbaar, maar je kunt ook vanuit huis (of tuin) de komende zes dagen het tophockey (live) volgen. 

Waterloo Ducks – Surbiton 

Waterloo Ducks plaatst zich ten koste van Surbiton voor de kwartfinales van de EHL. Shoot-outs gaven de beslissing. Het was voor de Belgen moeilijker dan verwacht, met vier wereldkampioenen in het team, was de ploeg veruit favoriet. De Belgen konden die rol niet waarmaken en Surbiton opende zelfs de score. Een uitgespeelde kans werd goed benut door David Goodfield.

De Engelse ploeg keerde dit jaar weer terug op het hoogste podium nadat het zich vorig jaar moest terugtrekken omdat er veel internationals meededen met de Commonwealth Games. Een fout in de Engelse defensie zorgde voor de gelijkmaker. Renaud Pengrazio strafte met zijn backhand genadeloos af.


Shoots-outs moesten uitmaken wie de wedstrijd zou winnen. Surbiton oogde op 2-2 te komen, toen plots de zoemer klonk. Een technische fout, maar de shoot-out moest over. Die poging ging mis. Waterloo Ducks gaf de 3-1 voorsprong met Vincent Vanasch op goal niet meer weg. Hiermee heeft het tweede Belgische team zich vandaag geplaatst voor de KO8. Het is voor de tweede keer in de historie dat Waterloo zich bij de laatste acht weet te plaatsen. De Belgen treffen in de kwartfinale de Dragons, net als in de Belgische play-offs. Surbiton treft in de strijd om plek 9 tot en met 12 Three Rock Rovers.

Dragons – Three Rock Rovers (4-2)

Het Dragons van Florent van Aubel, Felix Denayer en Tobias Walter trof op de velden van Oranje-Rood het Ierse Three Rock Rovers. Een affiche dat vorig jaar ook gespeeld werd. Toen werd het 20-10 voor de Belgen. Ook woensdagmiddag bleken de Belgen de betere ploeg, maar boden de Ieren veel tegenstand.

Al snel in het eerste kwart werd het niveauverschil duidelijk. Echter waren het de Ieren die bleven vechten en de Belgen van hun goal af hielden. In de twaalfde minuut was het dan toch raak. Henri Raes bracht zijn ploeg op voorsprong. Tien minuten later knokten de Ieren zich in overtal terug door een uitgespeelde goal van Jody Hosking. Lang kon Ierland niet genieten. Een minuut later zorgde Shane O’donoghue voor de 2-1.

Vlak na de rust zorgde Harry Morris, de lange spits van Three Rock Rovers voor de gelijkmaker. De aanvaller onderschepte de bal knap en kon vrij uithalen in de lange hoek: 2-2. Voor de Belgen was dat het moment om aan te zetten en de wedstrijd naar zich toe te trekken. Florent van Aubel en Felix Denayer maakten de twee treffers die zorgde voor een 4-2 eindstand, in het voordeel van de Dragons. De Belgen treffen in de kwartfinale Waterloo Ducks of Surbiton. De Ieren treffen de verliezer van dat duel.

Dinamo Kazan – Mannheimer HC (0-6)

Het Duitse Mannheim heeft als eerste ploeg de kwartfinales bereikt. De openingswedstrijd van de KO16 tegen Dinamo Kazan werd met 6-0 gewonnen. Gonzalo Peillat was de grote man voor de Duitsers. Hij sleepte drie keer raak. Landgenoot Lucas Vila kwam ook tot scoren.

Al in het eerste kwart bewees Peillat zijn waarde. De eerste strafcorner pushte hij nog naast, maar een tweede kans liet hij niet aan zich voorbij gaan. De Argentijn sleepte zo hard, dat de plank in de goal er aan moest geloven. Vila tekende met een snoeiharde backhand voor het tweede doelpunt en Peillat zette de 3-0 voor de rust op het scorebord. De Russen wisselden al na twintig minuten van keeper, maar veel nut had het niet. 


De Duitsers Felix Schües en Luis Holste zorgden in het derde kwart voor de goals. In het laatste kwart bewees Peillat nog een keer zijn waarde, door na een stopfout, toch de 6-0 binnen te slepen. Dinamo Kazan mag als Russisch kampioen vrijdag opnieuw aantreden, in de verliezersronde. Tegenstander is dan of Oranje-Rood, of Uhlenhorst Mülheim.


Wat vind jij? Praat mee...