EHL 2019: Ook shoot-outs in Spaanse clash

Op dag 4 van de EuroHockey League in Eindhoven staat de zaterdag in het teken van de kwartfinales. Aan het einde van de middag zien we Amsterdam, dat aan mag treden tegen Rot-Weiss Köln. De dag begint met de Duitse topper tussen Mannheimer en Uhlenhorst Mülheim. Daarna de Belgische kraker tussen Dragons en Waterloo Ducks en vervolgens een Spaanse clash Club Egara tegen Real Club de Polo.

Club Egara – Real Club de Polo (3-3)

De derde kwartfinale van de EHL ging tussen de Spaanse ploegen Club Egara en Real Club de Polo. Een wedstrijd vol temperament tussen de nummer 3 en 1 uit de Division de Honor. Opnieuw moest een kwartfinale beslist worden met shoot-outs. Real Club de Polo plaatst zich voor de halve finales.

Al na vijf minuten opende Club Egara de score. Josep Romeu sleepte een strafcorner binnen. Real Club de Polo kreeg vooral in het tweede kwart voldoende kansen op de gelijkmaker, maar liet dat na. Alex Reyne mocht met zijn backhand uithalen en Matias Rey had eigenlijk binnen moeten tippen.

In het derde kwart verdubbelde Lluis Mercadé de score. Hij sloeg als volleerd honkballer de bal uit de lucht binnen. Twee minuten later maakte Polo-captain David Alegre Biosca er weer een wedstrijd van. Op zijn inzet had keeper Quico Cortes geen antwoord: 2-1.

Mercadé tekende voor zijn tweede van de middag. Hij werkte al vallend de 3-1 binnen. Even leek de wedstrijd gespeeld, maar Polo zette aan. Een schitterende cornervariant werd door Roc Oliva binnen geslagen, 3-2. Ondanks het ondertal na een groene kaart van Polo-speler Rey bleef de ploeg aanzetten. Zo kreeg het drie achtereenvolgende corners, maar allemaal onder resultaat.

Met nog zeven minuten op de klok nam aanvoerder Biosca Alegre zijn ploeg bij de hand en zorgde eigenhandig voor de gelijkmaker. Opnieuw shoot-outs in de kwartfinale van de EHL. Real Club de Polo nam die beter en is door naar de halve finale. De tegenstander wordt of Amsterdam, of Rot-Weiss Köln.

Waterloo Ducks – Dragons (1-1)

Na de Duitse clash in de eerste kwartfinale van de dag, was het alleen maar hopen op nog zo’n prachtig duel. De wedstrijd tussen Dragons en Waterloo Ducks liet de wensen echter over. De Belgische ploegen lieten het op een schaakspel lijken, waar Waterloo Ducks de betere was.

Waterloo Ducks begon sterk het eerste kwart. De ploeg creëerde wat kansen, maar het echte gevaar bleef nog uit. Dragons werd gedurende het tweede kwart beter en beter en versierde een strafcorner. Lijnstop Maxime Bertrand kreeg die bal op zijn lichaam: strafbal. Aan aanvoerder Felix Denayer de taak die bal binnen te pushen, maar dat mislukte. Vincent Vanasch pakte de ietwat mislukte inzet van zijn nationale teamgenoot. De goalie koos voor de verkeerde hoek, maar de inzet van Denayer was niet goed in de hoek gemikt.

Na de rust opende Ducks verdiend de score. Gauthier Boccard passeerde met zijn uitgedachte sleeppush Tobias Walter in de linkerhoek. Door de voorsprong werd het duel spannender en grimmiger. Dragons kreeg nog tal van strafcorners, maar zonder succes. Waterloo Ducks kreeg nog een dot van een kans om de wedstrijd definitief in het slot te trekken, maar liet dat na.

Met nog vier en een halve minuut op de klok kreeg Dragons een corner, Vanasch hield tot dan toe zijn doel schoon, maar had geen antwoord op Robbert Rubens sleepcorner. Dragons geloofde het wel en speelde de wedstrijd uit. Shoot-outs was voor hen het maximaal haalbare. Een onverstandige keuze. Vanasch bewijst zijn waarde en helpt zijn ploeg naar de halve finale.

Mannheimer – Uhlenhorst Mülheim (4-4)

De openingswedstrijd van de kwartfinale van de EHL was meteen een kraker. De strijd tussen de Duitse ploegen Uhlenhorst Mülheim en Mannheimer. In de hockeyliga de nummer 1 tegen de nummer 3. Shoot-outs moesten bepalen wie er door zou gaan naar de halve finales: Mannheimer bleek de sterkste.

Mannheimer startte sterk. Als na zes minuten was het de Argentijn Lucas Vila die scoorde voor zijn ploeg. In het tweede kwart deed de aanvaller dat nog eens. Een belangrijke speler voor Mannheimer. Vrijdag tekende hij voor nog een seizoen bij de club.

Ook Tim Haase scoorde voor Mannheimer, uit een strafcornervariant. De corner van Gonzalo Peillat is ook bij Mülheim bekend, dus koos de ploeg voor Haase. Lukas Windfeder maakte de wedstrijd weer spannend door twee keer voor rust binnen te slepen voor Mülheim: 3-2.

Vlak na de rust tekende diezelfde Windfeder voor zijn derde goal van de dag, uit opnieuw een strafcorner. Mannheimer bleef de sterkste ploeg en beloonde zichzelf tien minuten voor tijd. Met meer geluk dan wijsheid tekende Timm Haase met zijn tweede van de ochtend voor de voorsprong. Even later was daar Windfeder weer, die de eerste uitloper uitschakelde en bij de derde achtereenvolgende corner opnieuw raak pushte. Zijn vierde treffer zorgde voor de gelijkmaker. Opmerkelijk, omdat je toch zou zeggen dat de Duitsers elkaar door en door kennen.

Gescoord werd er niet meer in de resterende minuten. Shoot-outs moesten bepalen wie zich zou plaatsen voor de halve finales. Mannheimer won die strijd met 4-2.