EHL: Waterloo Ducks schrijft geschiedenis met finaleplaats

Waterloo Ducks schreef al geschiedenis door voor het eerst deel te nemen aan de halve finales van de EuroHockey League, maar stunt verder. De Belgische ploeg plaatst zich voor de finale van de EHL. Het versloeg Mannheimer in shoot-outs.

Voor de Ducks alweer de derde wedstrijd van de EHL die eindigt in shoot-outs. Ieder duel in Eindhoven eindigde voor de Belgen in een gelijkspel, maar keer op keer won de ploeg. Met Vincent Vanasch als de grote man bij de Belgen, net als in de halve finale. Het lukte Mannheimer maar een shoot-out te scoren bij de Belgisch wereldkampioen. 

Waterloo had zeker in het eerste kwart kans om de scoren te openen. Het startte sterker dan de Duitsers, maar doelpunten bleven uit. Mannheimer groeide in de wedstrijd, maar ook zij lieten het na hun kansen af te ronden.

Pas in het vierde kwart viel de openingstreffer. Om precies te zijn met nog 77 seconden op de klok. William Ghislain sloeg met zijn backhand raak. Feest bij Waterloo en een nog groter feest voor Ghislain. Hij sloeg zijn ploeg immers naar de finale van de EHL. Maar Duitsers zouden Duitsers niet zijn, als er in de resterende minuut niet meer gescoord zou worden.


De Duitsers haalden de goalie van het veld en twintig seconden voor tijd versierde Mannheimer een strafcorner. Dat deed het in de voorgaande kwarten al vaker, maar iedere keer had Vanasch een antwoord. Gonzalo Peillat mocht nog een keer aanleggen. De Argentijn bleef koel en pushte binnen: 1-1. 

Pieter van Straaten was de eerste die in de shootout-serie scoorde. Al zijn vier voorgangers misten. Vanasch was een ware plaag voor de Duitsers en werd maar een keer gepasseerd. Waterloo Ducks gaat naar de finale, die gespeeld wordt tegen Real Club de Polo of Rot-Weiss Köln. Het is voor het eerst in zeven jaar dat een Belgische ploeg in de finale staat van het Europese toernooi. 


2 Reacties

  1. luchtisblauwgrasisgroen

    Als Nederlands hockey supporter begint de dominantie van Belgie me zorgen te baren - ik hoop dat Nederland volgend jaar in de prijzen valt (OS en EHL).

  2. rancoburgzorg

    Het belang van een uitmuntende keeper.... Hebben we die in Nederland?


Wat vind jij? Praat mee...