EHL: Bloemendaal na zege op Polo tegen Mannheimer HC

De heren van Bloemendaal zijn hun Europese avontuur gestart met een overwinning. Donderdagavond werd op de velden van het Engelse Surbiton in de eerste ronde van het EHL met 2-1 gewonnen van Real Club de Polo uit Spanje.

De topper was het sluitstuk van de eerste dag van de Euro Hockey League aan de Sugden Road. Het was de eerste keer dat de ploegen de degens kruisten tijdens de Champions League van het hockey. Yannick van der Drift (Bloemendaal) en Xavi Lleonart (Real Club de Polo) speelden tegen hun voormalige ploeg. Van der Drift kon uiteindelijk met plezier terugkijken op het weerzien met zijn oude ploeggenoten.

Bloemendaal leidde bij rust met 2-0 dankzij twee strafcornerdoelpunten in het eerste kwart. Aanvoerder Floris Wortelboer opende al na vier minuten de score. Hij schoof de bal binnen na een flinke scrimmage waarbij de Spanjaarden na een corner de bal niet uit hun cirkel kregen. Teun Beins verdubbelde vlak voor het einde van het eerste kwart de voorsprong door de bal rechtstreeks in het doel te pushen.

Teun Beins viert zijn treffer voor Bloemendaal tegen Real Club de Polo tijdens de eerste ronde van de EHL op Surbiton. Foto: Worldsportpics/Frank Uijlenbroek

Visser redt in slotminuten

Snel na rust kwam Real Club de Polo terug. Benedikt Schwartzhaupt pushte raak uit een strafcorner waardoor de Spaanse achterstand werd verkleind naar 2-1.

In het slot werd het nog even spannend. Dennis Warmerdam kreeg geel waardoor Bloemendaal de laatste twee minuten van de wedstrijd met tien man verder moest. Real Club de Polo leek daarvan bijna te profiteren, maar bij de tweede paal redde keeper Maurits Visser op de inzet van Guillermo Fortuño. Een paar seconden erna klonk het laatste fluitsignaal.

Door de zege speelt Bloemendaal, dat vorig seizoen in de eerste ronde werd uitgeschakeld door Kampong, vrijdagavond om 20.00 uur in de tweede ronde tegen Mannheimer HC. De Duitsers waren in hun eerste ronde met 8-0 te sterk voor het Oostenrijkse AHTC Wien. Vier van de acht goals werden gemaakt door Gonzalo Peillat.

Dennis Warmerdam in afwachting van de bal tijdens de eerste ronde van de EHL op Surbiton in de wedstrijd tussen Bloemendaal en Real Club de Polo. Foto: Worldsportpics/Frank Uijlenbroek