EHL: Bloemendaal naar kwartfinales na zege op Mannheimer

De heren van Bloemendaal hebben de kwartfinales van de Euro Hockey League bereikt. De zesvoudig winnaar van de Champions League van het hockey won vrijdagavond in de tweede ronde met 3-0 van Mannheimer HC.

Op het terrein van het Engelse Surbiton trof Bloemendaal opnieuw een tegenstander van formaat. Nadat een dag eerder de Spaanse kampioen Real Club de Polo was verslagen (2-1), stond de ploeg van coach Michel van den Heuvel in de tweede ronde tegenover de Duitse kampioen Mannheimer HC, inclusief strafcornerkanon Gonzalo Peillat.

De Duitse Argentijn was donderdag op schot in het eersterondeduel tegen het Oostenrijkse ATHC Wien. Peillat maakte vier van de acht treffers namens Mannheimer HC. Tegen Bloemendaal mocht de gevreesde cornerschutter drie keer aanleggen. Twee keer werd zijn poging vanaf de kop van de cirkel geneutraliseerd door de prima uitlopende Jasper Brinkman. Bij de derde poging schoof Peillat de bal af, maar redde doelman Maurits Visser goed.

Bloemendaal had weinig te duchten van de Duitsers, die zich met name voor rust niet uit de tent lieten lokken. Het leidde er mede toe dat de ploegen na twee kwarten met 0-0 de kleedkamers opzochten.

Lucas Veen aan de bal voor Bloemendaal tegen Mannheimer HC tijdens de tweede ronde van de EHL op Surbiton. Foto: Worldsportpics/Frank Uijlenbroek

Ephraums opent score

Er was nog maar nauwelijks afgeslagen in het derde kwart of Nathan Ephraums slingerde de bal in de kruising. De Australiër aarzelde niet toen de bal uit een kluts voor zijn stick kwam. De score werd nog in het derde kwart verdubbeld door Dennis Warmerdam, met een prima tip uit een strafcornervariant. Warmerdam zette ook de einduitslag op het scorebord. Na een pass van Ephraums was het voor hem een koud kunstje om de bal in het lege Duitse doel te tikken. Doelman Adrian Rafi was met nog zeven minuten op de klok naar de kant gehaald voor een extra veldspeler.

Bloemendaal mag zich met Pasen op gaan maken voor de Final8. Eerder op de dag plaatste ook het Belgische Royal Léopold zich voor de laatste acht. Het Franse Lille werd met 4-0 verslagen. Tom Boon maakte twee van de vier treffers. De Belg heeft inmiddels 33 doelpunten in de Euro Hockey League gemaakt en staat daarmee op een derde plek in de lijst van topschutters. Lijstaanvoerder is Jeroen Hertzberger met veertig treffers.

Rotterdam zaterdag in actie

Hertzberger komt zaterdag met Rotterdam in actie. In de eerste ronde treft de ploeg om 14.00 uur het Tsjechische TJ Plzen-Litice. Indien de Rotterdammers winnen, spelen ze op zondag de tweede ronde tegen de winnaar van Hamburger Polo Club-SV Arminen voor een plek in de Final8, waarvoor Kampong, Gantoise (België), Old Georgians (Engeland) en Club de Campo (Spanje) zich al hebben geplaatst.

Zach Wallace van Bloemendaal in duel om de bal tijdens de tweede ronde van de EHL tegen Mannheimer HC op Surbiton. Foto: Worldsportpics/Frank Uijlenbroek

Uitslagen en programma Euro Hockey League

Donderdag 3 oktober:

M1 13.45 KO16 Lille MHC* – Grasshopper Club Zürich 1-1

M2 16.00 KO16 Banbridge HC – Royal Leopold Club 2-4

M3 18.15 KO16 Mannheimer HC – AHTC Wien 8-0

M4 20.30 KO16 Bloemendaal – Real Club de Polo de Barcelona 2-1

* wint na shoot-outs

Vrijdag 4 oktober:

M5 13.15 Grasshopper Club Zürich – Banbridge HC 0-3

M6 15.30 Lille MHC – Royal Leopold Club 0-4

M7 17.45 AHTC Wien – Real Club de Polo de Barcelona 1-4

M8 20.00 Mannheimer HC – Bloemendaal 0-3

Zaterdag 5 oktober:

M9 11.45 KO16 Hamburger Polo Club – SV Arminen

M10 14.00 KO16 Rotterdam – TJ Plzeň Litice

M11 16.15 KO16 Wimbledon HC – Western Wildcats HC

M12 18.30 KO16 Surbiton HC – Waterloo Ducks HC

Zondag 6 oktober:

M13 11.15 Ranking match Verliezer M10 – Verliezer M9

M14 13.30 KO8 Winnaar M10 – Winnaar M9

M15 15.45 Ranking match Verliezer M12 – Verliezer M11

M16 18.00 KO8 Winnaar M12 – Winnaar M11


Wat vind jij? Praat mee...