Op weg naar de EHL FINAL4: Club de Campo de Madrid

Komend weekend wordt in het Wagener Stadion in Amsterdam gestreden om de Europese titel voor clubteams, de EHL. Vier ploegen strijden bij de dames om de hoogste eer: Amsterdam, Den Bosch Der Club an der Alster en Club de Campo de Madrid. In aanloop naar de FINAL4 belicht hockey.nl iedere dag een niet-Nederlandse deelnemer. Vandaag is dat Club de Campo de Madrid.

Club
Club de Campo, officieel Club de Campo Villa de Madrid, is een van de grootste hockeyclubs in Spanje. Met 21 titels zijn de dames de succesvolste hockeyploeg van het land. Club de Campo is een prestigieuze club met naast hockey onder meer ook tennis en golf. Op het terrein zijn twee golfbanen waar internationale toernooien zijn gespeeld. In 2008 werd op het tenniscomplex de finale van de Fed Cup gehouden en de hockeyclub was in 2006 gastvrouw van het WK voor dames, gewonnen door Nederland.

De ploeg
‘Voor Spaanse begrippen trainen en spelen ze heel georganiseerd. De ploeg heeft veel Spaanse internationals waardoor het niveau, voor Spanje, hoog is. Ze winnen vaak en met flinke cijfers in de competitie’, zegt Marlies Verbruggen voormalig speelster van Den Bosch en RC de Polo.

Club de Campo is de onbetwiste koploper in de Spaanse hoofdklasse. In achttien wedstrijden haalde de ploeg 52 van de maximaal te behalen 54 punten. Club de Campo is dus in vorm. Het won al vijf duels met zes of meer doelpunten verschil: 11-1 (1x), 7-0 (2x) en 6-0 (2x).

Van de ploeg maken liefst tien speelsters deel (Sara Barrios, Laura Barrios, Carmen Cano, Begoña Garcia, Maria Lopez, Alicia Magaz, Candela Mejias, Bea Pérez, Maria Ruiz, Alejandra Torres-Quevedo, red.) uit van de 34-koppige voorselectie van Spanje in aanloop naar de Olympische Spelen van Tokio.

Begoña Garcia in duel met Rebecca Condie tijdens Spanje-Schotland op het EK 2017 in het Wagener Stadion. Foto: ANP/Koen Suyk

Op wie moeten we letten?
‘Begoña Garcia, de roodharige spits’, zegt Verbruggen. De 25-jarige aanvalster is al flink wat jaren een vaste waarde bij Club de Campo. Garcia heeft snelheid als haar sterkste wapen. Internationaal kreeg ze bekendheid in 2017 toen ze topscorer werd van het EK.

Op nationaal niveau staat Garcia dit seizoen in de schaduw van teamgenote Laura Barrios. De 20-jarige, zus van verdediger Sara, verkeert in een bloedvorm. Barrios beschikt over een neusje voor de goal, want ze scoorde al vijftien keer in achttien competitieduels. Garcia staat overigens tweede op die topscorerslijst met elf treffers. Barrios maakte net als haar zus deel uit van de selectie van Jong Spanje die in 2019 in Valencia verrassend Europees kampioen werd na winst op Nederland.

Prognose
‘Van de Nederlandse ploegen winnen ze niet’, zegt Verbruggen. Dit zou betekenen dat Club de Campo of zilver pakt of met lege handen huiswaarts keert. De ploeg treft het Duitse Der Club an der Alster als eerste opponent. Hoewel Club de Campo over meer internationals beschikt, is de Duitse formatie favoriet. Dat een favorietenrol niet veel zegt, bewees Der Club an der Alster zelf in 2019 toen het in de halve finales van het EHCC struikelde over het Spaanse Real Sociedad. Het is een gedachte waaraan Club de Campo zich aan kan vastklampen.


1 Reactie

  1. DaanvanStraaten

    Nu de shootout vsn de eerdte wedstrijd, maar nu helaas niet meer te volgen, de stream ligt er voor de zoveelste keer uit! Wat ís dat toch met die streams?! Duizenden mensen werken probleemloos thuis, volgen onderwijs, maar de hockeystreams zijn instabiel. Belachelijk!


Wat vind jij? Praat mee...