EHL-competities gaan door, met veranderde opzet

De Euro Hockey League zal komend paasweekend (3, 4 en 5 april) doorgang vinden in het Wagener Stadion. Het toernooi, dat georganiseerd wordt door de club Amsterdam, is wel verkleind: alleen de finale ronde (final 4) voor zowel de dames als de heren wordt afgewerkt. Het evenement vindt plaats zonder publiek. 

Bij het herentoernooi zijn de mannen van Bloemendaal als meest recente kampioen van Nederland vertegenwoordigd. De andere deelnemers zijn Uhlenhorst Mülheim (Duitsland), Royal Léopold Club (België) en Atlètic Terrassa (Spanje). Bij de dames zijn Amsterdam en Den Bosch geplaatst, net als Club an der Alster (Duitsland) en Club de Campo de Madrid (Spanje). De deelnemers aan deze competitie waren de oorspronkelijke vier geplaatste clubs voor het seizoen 2020/2021.

Kampong en Den Bosch naar alternatieve EHL-competitie

Dat waren er in eerste instantie acht. Zo plaatste bijvoorbeeld ook Kampong zich voor de laatste acht, maar de EHL kiest voor een verkleind formaat. Daardoor verandert de algehele structuur van de EHL in 2021. De EHL Men’s Cup vindt niet langer plaats met Pasen, net als het U14-toernooi. De clubs die zich gekwalificeerd hadden zullen worden uitgenodigd voor een alternatieve EHL-competitie die in oktober plaatsvindt. Den Bosch zou aansluiten bij de EHL Men’s Cup, maar sluit nu ook aan bij de alternatieve competitie.

Terrance Pieters en Boet Phijffer tijdens de EHL KO16 in Barcelona, 2019. Foto: Worldsportpics / Frank Uijlenbroek

Hoewel het toernooi ‘achter gesloten deuren’ plaatsvindt, worden alle acht de wedstrijden uitgezonden via eurohockeytv.org. Ook de NOS doet verslag van de Europese clubkampioenschappen. Het evenement op het complex van Amsterdam is de eerste EHL-activiteit in achttien maanden. Toen werd, in oktober 2019, de KO16 in Barcelona gehouden.

Direct een Nederlands onderonsje

Bij de dames is het eerste duel meteen een Nederlands onderonsje. Op 3 april treffen Amsterdam en Den Bosch elkaar. De winnaar van dat duel neemt het op 5 april op tegen of Club an der Alster of Club de Campo de Madrid. Bloemendaal begint het toernooi op 3 april tegen Royal Léopold Club. De winnaar speelt de finale op 5 april tegen of Uhlenhorst Mülheim of Atlètic Terrassa.


5 Reacties

 1. luchtisblauwgrasisgroen

  Leuk, zie er naar uit!

  1. rubenlubbers

   Het U14 toernooi verplaatsen naar oktober 2021 betekent dat geen enkele speler/speelster van de C teams die zich hiervoor gekwalificeerd hadden (eind 2019), dit toernooi zal kunnen spelen. Geen enkele. Dit omdat al die spelers op dat moment zijn doorgestroomd naar de B. Dat toernooi zal dan dus gespeeld worden met alleen maar speelsters die zich er niet voor gekwalificeerd hebben...

 2. hockeyfan

  @rubenlubbers Het EHL U14 toernooi is geannuleerd, niet verplaatst naar oktober.

 3. JMJFijen

  Jammer dat meteen neerlands besten elkaar al in de halve finale ontmoeten, maar gelijktijdig een mooie kans voor Den Bosch zich te revancheren van de laatste wedstrijd tegen Amsterdam. Ik kijk er al naar uit, helaas nog steeds vanachter mij tv scherm. Of toch een kansje op publiek? Je weet maar nooit . Succes Raoul.Marloes, Lied en co. Sjang


Wat vind jij? Praat mee...