EHL Cup (H): Kampong en Den Bosch gaan op voor de vijfde plaats

Op de eerste dag van de EHL Ranking Cup hebben Kampong en Den Bosch hun eerste wedstrijd gewonnen. In het Belgische Brasschaat was de Utrechtse ploeg met 5-2 te sterk voor Dinamo Elektrostal uit Rusland. Den Bosch rekende af met de Franse kampioen Saint-Germain HC. Het werd 6-0. Beide Nederlandse ploegen spelen morgen in de strijd om de vijfde plaats.

Dinamo Elektrostal-Kampong 2-5

Kampong deed wat het moest doen: winnen van Dinamo Elektrostal. De Russen kenden een prima start van het duel. Al na een minuut zorgde Nikita Dvoretskii voor de 1-0. De Utrechtse ploeg was meteen wakker geschud en nam het heft in handen. Nog voor het einde van het kwart maakte Robbert Kemperman gelijk. Hij omspeelde een tegenstander, liep de cirkel in en schoot de bal in de lange hoek. Jip Janssen pushte vervolgens een strafcorner laag tegen de plank. Meteen na rust maakte Silas Lageman er 3-1 van. Dvoretskii scoorde nog tegen, maar de zege van Kampong kwam niet meer in gevaar. Met twee doelpunten zette Bjorn Kellerman de eindstand op het bord. Morgen speelt Kampong om de vijfde plaats tegen SV Arminen dat een bye had omdat tegenstander Grange uit Schotland zich had teruggetrokken vanwege de complexe coronaregels in dat land.

58. Bjorn Kellerman 2-5

Sander de Wijn feliciteert zijn Kampong-teamgenoten met de 5-2 zege op Dinamo Elektrostal tijdens de EHL Ranking Cup in Brasschaat. Foto: Worldsportpics/Frank Uijlenbroek.

Den Bosch-Saint-Germain HC 6-0

Na Kampong behaalde ook Den Bosch een eenvoudige zege. De Fransen van Saint-Germain werden met 6-0 aan de kant gezet. Den Bosch dicteerde het spel, maar in de openingsfase verliep de strafcorner stroef. Vijf pogingen werden onbenut gelaten. Pas vlak voor rust opende Austin Smith de score met een rake push vanaf kopcirkel. Uiteindelijk verzilverde Timo Boers ook nog twee strafcorners. Ook Koen Bijen maakte twee doelpunten. Hij toonde zich beide keren koelbloedig vanaf de strafbalstip. Vlak na rust had Dylan Wotherspoon de marge van Den Bosch al verdubbeld. Den Bosch speelt morgen tegen Club de Campo, dat Gantoise na shoot-outs versloeg, om plek vijf in dit rankingtoernooi.

30. Austin Smith (sc) 1-0
31. Dylan Wotherspoon 2-0
49. Koen Bijen (sb) 3-0
55. Koen Bijen (sb) 4-0
56. Timo Boers (sc) 5-0
59. Timo Boers (sc) 6-0

Koen Bijen in actie voor Den Bosch tijdens de EHL Ranking Cup in Brasschaat tegen Saint-Germain HC (6-0). Foto: Worldsportpics/Frank Uijlenbroek

Gantoise-Club Campo de Madrid* 4-4

Club Campo de Madrid leek op weg naar een eenvoudige overwinning. Na 25 minuten leidde de Spaanse ploeg met 3-0 dankzij goals van Borja Lacalle en twee benutte strafballen van Jose Basterra. De Belgen knokten zich terug naar 3-2, maar de 4-2 van Club Campo de Madrid vier minuten voor tijd leek het duel alsnog te beslissen. Maar ondanks twee gele kaarten in de slotfase knokte Gantoise zich alsnog naar een 4-4 gelijkspel. In de daaropvolgende shoot-outs miste Gantoise de eerste twee pogingen. Die achterstand kon de ploeg niet meer goedmaken in de resterende beurten waardoor Club Campo de Madrid met 4-3 aan het langste eind trok.

*Club Campo de Madrid wint na shoot-outs 4-3

Antoine Kina van Gantoise aan de bal tijdens de EHL Ranking Cup in Brasschaat tegen Club Campo de Madrid (4-4). Foto: Worldsportpics/Frank Uijlenbroek