EHL Cup (H): Kampong en Den Bosch pakken punten voor Nederland

Kampong en Den Bosch hebben het Nederlandse clubhockey een goede dienst bewezen door allebei als vijfde te eindigen op de EHL Ranking Cup. Kampong won vrijdagmiddag met 5-1 van het Oostenrijkse Arminen. ’s Avonds had Den Bosch iets meer moeite met het Spaanse Club de Campo: 3-2. Door deze zeges finishen beide teams op de hoogst mogelijke positie in speelstad Brasschaat en behalen daarmee het maximale resultaat qua ‘landenpunten’.

Den Bosch – Club de Campo 3-2

Den Bosch trof een pittige tegenstander in Club de Campo, dat afgelopen lente zijn eerste landstitel vierde. De ploeg van Eric Verboom kwam weliswaar op voorsprong dankzij een fraaie goal van Ruben Versteeg, maar zag de Madrilenen na een kwartier op gelijke hoogte komen via Borja Lacalle, donderdag ook al trefzeker tegen Gantoise. Toen knokte Club de Campo zich via shoot-outs naar de volgende ronde. Vandaag lukte dat niet.

Austin Smith in actie tegen Club de Campo. Foto: Worldsportpics/Frank Uijlenbroek

Den Bosch schakelde – knap – een versnellinkje hoger in het tweede kwart, waarin Jaïr van der Horst zijn nieuwe club op voorsprong zette, 2-1. Dat de aanvaller van de partij was in Brasschaat was een prestatie an sich; nog geen week geleden kreeg hij als aangever een afgeketste strafcorner vol in zijn gezicht (zie onder). Gevaarlijk waren de Bossche corners ook op deze herfstachtige vrijdagavond, alleen leverden die geen treffer op. Campo was dichterbij een treffer uit een korte hoekslag, maar Gijs Campbell tikte de bal koelbloedig van de lijn.

 

View this post on Instagram

 

Een bericht gedeeld door hockey.nl (@hockeynl)

In het laatste kwart ontstond een voorspelbaar scenario. Campo drong aan en voor Den Bosch werden de ruimtes groter. Uit een Brabantse counter kwam de derde treffer. Een hele fraaie van Pepijn Reijenga, die zich met kunst- en vliegwerk door de Spaanse defensie knokte en de bal vier minuten voor tijd prachtig in de kruising schoot. 3-1, game over, inpakken en wegwezen.

Nou ja, zo leek het. Zestig tellen later was Campo namelijk na een benutte (en door Den Bosch fel betwiste) strafbal van José Basterra weer helemaal terug in de race. Uiteraard ging het nog een paar minuten stormen in de Bossche cirkel, maar keeper Flip Wijsman werd niet meer op de proef gesteld.

Den Bosch – Club de Campo 3-2
9’ Ruben Versteeg 1-0
15’ Borja Lacalle 1-1
23’ Jair van der Horst 2-1
66’ Pepijn Reijenga 3-1
67’ José Basterra 3-2 (sb)

Derck de Vilder probeert in balbezit te komen tegen Arminen. Foto: Worldsportpics/Frank Uijlenbroek

Kampong – Arminen 5-1 

Net als een dag eerder keek Kampong in het tweede duel van de EHL Raking Cup al snel aan tegen een achterstand. Dit keer was het Oostenrijkse Arminen die als eerste het net vond, dat lukte Dinamo Elektrostal een dag eerder ook al. Maar net als het duel met de Russen, was het duel met de ploeg uit Wenen geen enkel moment spannend: 5-1.

Jonas de Geus opende de score voor de Utrechters, en maakte daarmee zijn eigen fout van een paar minuten eerder goed. Nadat de international eenvoudig balverlies leed op het middenveld, was het Robert Bele die na een rush van zijn teamgenoot uiteindelijk eenvoudig binnen kon pushen. De Geus tekende niet veel later voor de gelijkmaker, die Kampong absoluut verdiende. De Nederlandse ploeg was – zoals verwacht – veel sterker. In het tweede kwart deed Caspar Dobbelaar van dichtbij nog twee keer een duit in het zakje. 

Bjorn Kellerman was in het laatste kwart met zijn backhand trefzeker. Goalie Moritz Kentmann – die nog altijd het doel verdedigt vanwege de blessure bij David Harte – greep in datzelfde kwart nog een keer goed in, bij een Oostenrijkse strafcorner. Toen in de slotminuten Arminen na een groene en gele kaart nog maar met negen man op het veld stond, liet Kampong het na de score niet ruim uit te breiden. Drie minuten voor tijd pushte Jip Janssen een strafbal raak, nadat Kellerman op zijn stick werd getikt. 

Foto: Worldsportpics/Frank Uijlenbroek

Kampong – Arminen 5-1

13’ Robert Bele 0-1
20’ Jonas de Geus 1-1
26’ Caspar Dobbelaar 2-1
29’ Caspar Dobbelaar 3-1 
47’ Bjorn Kellerman 4-1
57’ Jip Janssen (sb) 5-1 

***

Overige resultaten en conclusies
Duel om plek 13:
Saint-Germain – Gantoise 2-4

Den Bosch en Kampong worden gedeeld 5e
Club de Campo en Arminen worden gedeeld 9e
Gantoise wordt gedeeld 13e
Saint-Germain wordt gedeeld 17e

Livestream
De EHL Ranking Cup is de komende dagen live te volgen via www.eurohockeytv.org.

Foto: Worldsportpics/Frank Uijlenbroek


Wat vind jij? Praat mee...