EHL (D): Amsterdam loot HC Minsk, Den Bosch treft UHC Hamburg

De dames van Den Bosch hebben het niet getroffen bij de loting van de FINAL8 van de EHL. De ploeg van Raoul Ehren is in die eerste ronde van het belangrijkste Europese clubtoernooi gekoppeld aan UHC Hamburg uit Duitsland.

De Duitse ploeg doet voor de vijfde maal op rij mee aan het toernooi en stond in 2017 en 2018 in de finale, waarin het verloor van Den Bosch. De Bosschenaren won al 16 keer in de clubgeschiedenis de Europese hoofdprijs. Afgelopen seizoen sloot UHC Hamburg de Europese campagne af met een vijfde plaats. Den Bosch viel buiten de prijzen nadat in de halve finales werd verloren van Amsterdam (0-1) en vervolgens in de strijd om het brons het Duitse Der Club an der Alster te sterk bleek (1-2).

Amsterdam tegen Den Bosch?

Titelverdediger Amsterdam, dat vorig seizoen in de finale met 7-0 won van het Spaanse Real Sociedad, heeft op papier een makkelijkere loting met HC Minsk uit Wit-Rusland. Indien beide Nederlandse teams hun wedstrijden in de FINAL8 winnen, dan treffen ze elkaar in de halve finales, de FINAL4.

Aan de andere kant van het schema van de FINAL8 treft het Duitse Der Club an der Alster het Engelse Surbiton, de nummer zes van afgelopen seizoen. Club Campo de Madrid, in 2018 winnaar van het brons, neemt het in de FINAL8 op tegen Pegasus. De Ierse ploeg deed voor het laatst mee in 2016 en eindigde destijds als achtste.

Paasweekeinde

De EHL voor dames, voorheen de EHCC, wordt gelijktijdig, tijdens het paasweekeinde van 10 tot en met 13 april, en op dezelfde locatie als de herenvariant gespeeld. Deze locatie wordt op een later tijdstip bepaald.


4 Reacties

 1. diewertje-l

  Hopelijk dit jaar een beter resultaat voor Den Bosch

 2. robvisser

  UHC Hamburg heeft het ook niet getroffen.

  1. frank-hagemans

   Ben je Duitser geworden?

 3. lynnBosman

  ^ Niks negatief aan wat RobV zegt hoor.


Wat vind jij? Praat mee...