EHL dag 1: Spaans onderonsje in halve eindstrijd dames

De eerste halve eindstrijd van de EHL Dames wordt een Spaanse onderonsje tussen Sanse Complutense en Club Campo de Madrid. Zij spelen op zaterdag 8 april om een plek in de finale van het belangrijkste Europese clubtoernooi.

Spaans kampioen Sanse Complutense opende donderdag de eerste speeldag in het Wagener Stadion met een 4-0 zege op Pembroke Wanderers, de Ierse kampioen. In de wedstrijd erna had Club Campo de Madrid verrassend weinig te duchten van de Belgische kampioen Gantoise HC. Het werd 3-0 voor de Spaanse ploeg die in 2021 de finale haalde. Pembroke Wanderers en Gantoise HC spelen eveneens op zaterdag, maar dan om 09.15 uur, om de plaatsen vijf en zeven.

Het duel tussen Pembroke Wanderers HC en Sanse Complutense Inn het Wagener Stadion tijdens de EHL Final8. Foto: Worldsportpics/Frank Uijlenbroek

Op de eerste speeldag van de EHL schaarde zich een van de twee Nederlandse herenploegen bij de laatste vier. Titelverdediger Bloemendaal ging met ruime cijfers langs Harvestehuder THC uit Duitsland. Het werd liefst 7-2. In de halve eindstrijd treffen de Mussen op zaterdag 8 april om 13.45 uur het Belgische Royal Racing Club de Bruxelles, dat gastheer Pinoké met 3-2 versloeg. De Steekneuzen spelen ook op zaterdag, maar dan om 11.30 uur, tegen Harvestehuder THC om plaats vijf en zeven.

Speelschema EHL Final8 – dag 1:

Tijd D/H Wedstrijd Uitslag
12:30 Dames Pembroke Wanderers (Irl) – Sanse Complutense (Spa) 0-4
14:45 Dames Gantoise HC (Bel) – Club Campo de Madrid (Spa) 0-3
17:00 Heren Bloemendaal – Harvestehuder THC (Dui) 7-2
19:15 Heren Pinoké – Royal Racing Club de Bruxelles 2-3

 

Bekijk het complete speelschema van de EHL Final8 Dames en Heren


1 Reactie

  1. robvisser

    Club Campo de Madrid is een zeker niet te onderschatten team met een wat Nederlands aandoende speelstijl. Vorig jaar waren ze ook al erg goed bij de EHL. Van Gantoise HC had ik wel wat meer verwacht. Ze werden min of meer overklast.


Wat vind jij? Praat mee...