EHL Dag 1: Holcombe laat spierballen zien tegen Poznan

De kop is eraf. De Euro Hockey League 2016-2017 is van start in het Noord-Ierse Banbridge met ronde 1. Nog geen Nederlandse ploegen kwamen in actie, Kampong moet zaterdag en zondag pas aan de bak. De Utrechters konden al wel zien dat het Engelse Holcombe een tegenstander is om niet te onderschatten. De club uit Rochester rolde het Poolse Poznan met 1-8 op.

12.45 uur: Bromac Kelburne – Dinamo Kazan
Na een paar strafcorner van Dinamo Kazan in de openingsfase, nam het Schot Bromac Kelburne het initiatief langzaamaan over. Op aangeven van Iain Scholefield kon William McKenzie scoren. Kelburne liep uit naar 3-0 door goals van Nommensen en Cairns, pas vlak voor tijd konden de Russen wat terug doen.

Bromac Kelburne – Dinamo Kazan 3-1 (1-0)
’24 William McKenzie 1-0
’38 Jonas Nommensen 2-0
’53 Joshua Cairns 3-0 (sc)
’57 Timur Nikolaev 3-1 (sc)

15.00 uur: Cardiff & Met – SG Amsicora ASD
Cardiff & Met kende geen moeite met de Italiaanse kampioen SG Amsicora. Voor rust deden de Welsh men nog rustig aan met 1-0 via Iaon Wall, maar na de pauze stootten ze door naar 5-0.

Cardiff & Met – SG Amsicora ASD 5-0 (1-0)
’25 Iaon Wall 1-0
’34 Luke Hawker 2-0 (sc)
’42 Benjamin Carless 3-0 (sc)
’48 Liam Brignull 4-0
’53 Chris Hardy 5-0 (sc)

17.15 uur: Royal Leopold HC – Saint Germain
Veruit het spannendste duel van de dag was dat tussen de Belgen van Royal Leopold, met onder anderen oud-OZ’er Elliot van Strydonck in de gelederen, en de Fransen van Saint German. Nog voor rust namen onze zuiderburen een 3-0 voorsprong. De wedstrijd leek gespeeld, maar na de pauze kwam Saint Germain, onder aanvoering van 3 broertjes Genestet, terug. De 4-3 viel 3 minuten voor tijd, net te kort voor de Fransen om nog gelijk te maken.

Royal Leopold HC – Saint Germain 4-3 (3-0)

19.30 uur: KS AZS AWF Poznan – Holcombe HC
Het Engelse Holcombe liet in de wedstrijd tegen KS AZS AWF Poznan zien de tegenstander te zijn waar Kampong rekening mee moet houden. Onder andere dankzij hattricks van Samuel Ward en Harry Trusler won Holcombe met 1-8 van de Polen. Patryk Pawlak redde de Poolse eer met een treffer in de 50e minuut.

KS AZS AWF Poznan – Holcombe HC 1-8 (0-2)
‘8 Harry Trusler 0-1
’29 Nicholas Bandurak 0-2
’38 Samuel Ward 0-3
’42 Harry Trusler 0-4
’43 Samuel Ward 0-5
’50 Harry Trusler 0-6
’50 Patryk Pawlak 1-6