EHL Dag 2: Kampong dankzij 2 treffers De Wijn langs Holcombe

Kampong H1 heeft zijn 1e, en waarschijnlijk lastigste, wedstrijd in de 1e ronde van de EHL met 2-1 gewonnen van het Engelse Holcombe. Morgen volgt de 2e wedstrijd, tegen Poznan. Verder viel vandaag vooral 1 uitslag op: UHC Hamburg verpulverde SG Amsicora met maar liefst 12-1. Het Ierse Banbridge, dat deze ronde thuiswedstrijden speelt, won van St Germain. Atlétic Terrassa en Dinamo Kazan hielden elkaar in evenwicht.

Kampong – Holcombe 2-1

De Utrechters kwamen aanvankelijk nog op achterstand, toen Sam Ward na 21 minuten het doel vond. In de 2e helft kwam Kampong echter sterk terug. Man of the match was Sander de Wijn: hij maakte beide doelpunten voor de Utrechters, waardoor ze de wedstrijd naar zich toe trokken. Morgen speelt Kampong om 14.30 (Nederlandse tijd) tegen Poznan. Als de Utrechters die wedstrijd ook winnen plaatsen ze zich voor de volgende ronde: de KO16.

’21 Sam Ward 0-1
’37 Sander de Wijn 1-1
’55 Sander de Wijn 2-1

St Germain – Banbridge 0-2

Het duurde niet lang voordat Banbridge, dat deze 1e EHL-ronde thuiswedstrijden speelt, op voorsprong kwam tegen St Germain. John McKee was in de 8e minuut al trefzeker. Op slag van rust verdubbelde Dane Ward de voorsprong voor de Ieren. Diezelfde Ward kreeg in de 60e minuut nog een gele kaart, maar daar kon St Germain niet meer van profiteren.

‘8 John McKee 0-1
’30 Dane Ward 0-2

UHC Hamburg – SG Amsicora 12-1

Het overwicht in deze wedstrijd was overduidelijk, al duurde het toch nog tot de 14e minuut voor Leopold Harms tekende voor de eerste treffer voor UHC. Daarna liep de teller snel op. Giaime Carta nam in de slotfase de eretreffer voor Amsicora voor zijn rekening.

Atlétic Terrassa – Dinamo Kazan 4-4

Terrassa scoorde al snel de openingstreffer, maar Dinamo Kazan leek vervolgens de wedstrijd naar zich toe te trekken. Door 2 keer in de slotfase te scoren hielden de Spanjaarden de Russen echter toch op een gelijkspel.

‘7 Marc Torrente 1-0
’14 Nikolay Komarov 1-1
’18 Anton Kornilov 1-2
’20 Marc Salles 2-2
’25 Nikolay Yankun 2-3 (sc)
’45 Anton Kornilov 2-4
’54 Oriol Malgosa 3-4
’60 Sam Cortes 4-4