EHL Dag 3: Kampong en Terrassa knokken zich naar halve finale

Kampong won in de kwartfinale van de EHL overtuigend van Rot Weiss Köln 5-1, en plaatst zich voor het eerst in de geschiedenis van de club voor de halve finale. Daarin treft de Utrechtse ploeg Atlètic Terrassa, dat vandaag op het nippertje wist te winnen van KHC Leuven.

Kampong – Rot Weiss Köln 5-1 (2-0)

Kampong domineerde in de kwartfinale tegen Rot Weiss Köln en plaatste zich overtuigend voor de halve finale, voor het eerst in de historie van de Utrechtse club. In de halve finale treft de ploeg het Spaanse Atlètic Terrassa.

Lees hier het wedstrijdverslag

21′ Robbert Kemperman (sc) 1-0
26′ Philip Meulenbroek 2-0
32′ Christopher Rühr 2-1
38′ Martijn Havenga (sb) 3-1
40′ Martijn Havenga (sb) 4-1
49′ Pepijn Luijkx 5-1

Atlètic Terrassa – KHC Leuven 3-2 (0-0)

De kwartfinale was voor beide ploegen al een flinke prestatie: Leuven kwam in 2010 voor het laatst in actie op de EHL, Terrassa schopte het vorig jaar niet verder dan de groepsfase, en kwam nooit verder dan de kwartfinale. Tot nu: de Spanjaarden wonnen van de Belgen.

In het eerste kwart golfde het spel snel op en neer, maar kwamen beide ploegen nog niet tot scoren: scherpte in de afronding en felheid ontbraken. Hoogtepunt was het continue zingende, dansende in geel uitgedoste Terrassa-publiek. Een paar seconden voor het fluitsignaal had Pierre-Louis Maraite de kans om Leuven met een voorsprong het 2e kwart in te sturen, maar hij kwam net tekort om de voorzet binnen te glijden. Hetzelfde verhaal volgde in het 2e kwart aan de andere kant: Joaquim Malgosa kwam in perfecte positie om de Spanjaarden op voorsprong te tippen, maar kreeg zijn stick niet tegen de stuiterende bal. Eind van het tweede kwart was Leuven sterker, maar Terrassa verdedigde stug en wist de Belgen knap buiten hun cirkel te houden. Ruststand: 0-0.

Andere wedstrijd na rust

Na rust bleek het een compleet andere wedstrijd. Na 2 minuten kwam de bal in de cirkel op een Leuvense voet, waardoor Terrassa aan mocht leggen voor een strafcorner. Marc Sallés sleepte hard raak. Wat volgde was een open wedstrijd waarin beide ploegen vol op de aanval gingen spelen. Leuven had nog geen minuut nodig om de gelijkmaker op het scorebord te zetten. Renaud Pangrasio tekende voor de tip-in nadat Tom Genestet uithaalde met zijn backhand. Slechts 2 minuten later zorgde een duikelpartij van Terrassa’s Dani Malgosa Gasol ervoor dat de Spanjaarden opnieuw de kop cirkel mochten opzoeken voor een strafcorner. De tweede was een even zo harde en rake sleep, maar nu van Roc Oliva: 2-1. In de tweede helft was de wedstrijd een stuk feller. Leuvens Pau Quemada en Terrassa’s Pol Parilla Suarez kregen beiden groen voor geduw en getrek in de cirkel, en Spanjaard Marc Pujal ontving geel voor het onreglementair hinderen van een veelbelovende Leuvense aanval. Leuven kreeg in het derde kwart tot tweemaal toe de kans om de gelijkmaker op het scorebord te zetten, maar beiden sleeppushes werden eruit getikt door de Spaanse keeper PoA Garcia-Cascón.

Scheepsrecht

Driemaal bleek echter scheepsrecht: aan het begin van het laatste kwart sleepte Leuvens Pau Quemada hard en laag binnen, waardoor de ploegen weer op gelijke hoogte kwamen. Een zinderende slotfase zoals je die wellicht zou verwachten bleef uit. Beide ploegen verdedigden sterk, waardoor de bal vooral op het middenveld te vinden was. Tot uitgespeelde kansen kwam het nauwelijks, tot 3 minuten voor tijd.

Geel voor Roc Oliva bracht Terrassa in ondertal, maar dat belette de Spanjaarden niet om de aanval te zoeken. Jan Malosa stuurde een aantal Leuvense verdedigers het bos in, en schoot raak hoog in het net: 3-2. Een strafcornersleep van Leuven vloog vervolgens over. De Belgen gingen met nog 2 minuten op de klok met een extra veldspeler spelen, maar dat mocht niet meer baten.

32′ Mark Salles (sc) 1-0
34′ Renaud Pangrazio 1-1
34′ Roc Oliva (sc) 2-1
46′ Pau Quemada (sc) 2-2
57′ Jan Malgosa 3-2