EHL: Strafcorners helpen Royal Léopold aan het brons

De Belgische hockeyer Max Muschs eiste zondag de hoofdrol op in de wedstrijd Uhlenhorst Mülheim-Royal Léopold waarvan de inzet de derde plaats op de Euro Hockey League was. Van zijn strafcorners waren er drie raak. De Belgische landskampioen won met 2-4.

In eerste instantie zag het er vooral goed uit voor Uhlenhorst Mülheim. Belangrijk waren de twee goals van Frederik Nystroem. Met een rebound uit een strafcorner en een tip-in leidde hij de Duitse ploeg naar een 2-0 voorsprong.

Nog voor rust maakte Royal Léopold – in de halve finales uitgeschakeld door Bloemendaal – er via twee strafcorners van Muschs 2-2 van. Een gele kaart in de 51ste minuut werd Uhlenhorst Mülheim fataal. Binnen drie minuten liep Royal Léopold uit naar 2-4, een klap die de verliezende Duitsers niet meer te boven kwamen.

Uhlenhorst Mülheim-Royal Léopold 2-4 (2-2)

8. Frederik Nystroem 1-0
23. Frederik Nystroem 2-0
23. Max Muschs 2-1 (sc)
27. Max Muschs 2-2 (sc)
51. Dimitri Cuvelier 2-3
53. Max Muschs 2-4 (sc)