EHL: Strafcorners helpen Royal Léopold aan het brons

De Belgische hockeyer Max Muschs eiste zondag de hoofdrol op in de wedstrijd Uhlenhorst Mülheim-Royal Léopold waarvan de inzet de derde plaats op de Euro Hockey League was. Van zijn strafcorners waren er drie raak. De Belgische landskampioen won met 2-4.

In eerste instantie zag het er vooral goed uit voor Uhlenhorst Mülheim. Belangrijk waren de twee goals van Frederik Nystroem. Met een rebound uit een strafcorner en een tip-in leidde hij de Duitse ploeg naar een 2-0 voorsprong.

Nog voor rust maakte Royal Léopold – in de halve finales uitgeschakeld door Bloemendaal – er via twee strafcorners van Muschs 2-2 van. Een gele kaart in de 51ste minuut werd Uhlenhorst Mülheim fataal. Binnen drie minuten liep Royal Léopold uit naar 2-4, een klap die de verliezende Duitsers niet meer te boven kwamen.

Uhlenhorst Mülheim-Royal Léopold 2-4 (2-2)

8. Frederik Nystroem 1-0
23. Frederik Nystroem 2-0
23. Max Muschs 2-1 (sc)
27. Max Muschs 2-2 (sc)
51. Dimitri Cuvelier 2-3
53. Max Muschs 2-4 (sc)


3 Reacties

 1. luchtisblauwgrasisgroen

  Uhlenhorst is duidelijk niet in vorm, jammer dat Winfeder opnieuw niet mee kon doen. Leopold kon zelfs zonder Boon en Plennevaux makkelijk winnen. Toch een gemis dat al deze toppers (en ook Wortel en Bovendeert) er dit weekend niet bij zijn.

  1. jobe

   Rommelige wedstrijd. Dag ervoor heeft heel veel kracht gekost. Daardoor twee ploegen die meer lullen dan met een bal prullen. Jammer maar terechte winnaar Leopold.

 2. klaassen

  Die gele kaart begreep ik niet helemaal. Bal wordt op de stippellijn genomen, aanvaller loopt enigszins schuin cirkel in, en verdediger grijpt in randcirkel. Vervolgens geel, en een corner die erin gaat.


Wat vind jij? Praat mee...