EHL (H): Bloemendaal loot Surbiton, Kampong treft Royal Leopold

Landskampioen Bloemendaal is vrijdag tijdens de loting voor de FINAL8 van de EHL gekoppeld aan Surbiton. De Engelse ploeg schaarde zich bij de laatste acht van het belangrijkste Europese clubtoernooi door onlangs in Barcelona Real Club de Polo (5-2) en Dinamo Kazan (4-1) te verslaan.

In twee eerdere deelnames kwam Surbiton niet verder dan de KO16. Blikvanger van de ploeg is de Schot Alan Forsyth die in Barcelona vijf keer scoorde voor de Engelse ploeg. Bloemendaal keert na een jaar afwezigheid terug in de EHL. In 2018 won de ploeg van Michel van den Heuvel voor eigen publiek de Alain Danet Trophy en daarmee de derde Europese hoofdprijs.

Bloemendaal tegen Kampong?

Indien Bloemendaal zijn wedstrijd wint, treft het de winnaar van het duel tussen het Belgische Royal Leopold en Kampong, de EHL-winnaar van 2016 en verliezend finalist van 2018. De Utrechtse formatie was in Barcelona in de KO16 te sterk voor HC Minsk (8-1) om vervolgens in de KO8 over Herakles (6-0) heen te denderen. Leopold, dat afgelopen seizoen kampioen van België werd, kwam vorig jaar niet verder dan de KO16.

Aan de andere kant van het speelschema zitten liefst drie Duitse ploegen. De Duitse kampioen Uhlenhorst Mülheim treft Rot-Weiss Köln, dat vorig seizoen de finale verloor van de Waterloo Ducks maar in 2017 de EHL-titel pakte ten koste van Oranje-Rood. Uhlenhorst bereikte nog nooit de finale van de EHL. De ploeg kwam nooit verder dan de KO8 en dat was ook afgelopen seizoen het eindstation.

Het Spaanse Club Egara neemt het op tegen Mannheimer HC, de winnaar van het brons. Ook de Duitsers speelden onlangs in Barcelona en rekenden af met het Franse Montrouge (6-0) en Hampstead & Westminster (2-1) uit Engeland.

Paasweekeinde

De FINAL8 wordt tijdens het paasweekeinde van 10 tot en met 13 april gelijktijdig en op dezelfde locatie als de EHL voor dames gespeeld. Deze locatie wordt op een later tijdstip bepaald.


2 Reacties

  1. revival

    Uhlenhorst Muhlheim haalde nog nooit de finale, KO 8 ? Ze zijn de recordhouder in de EHL. Voor zover ik het goed heb begrepen wonnen ze 9 keer op rij.

    1. luchtisblauwgrasisgroen

      Dat was Europa Cup I, niet EHL (in weze hetzelfde, maar nieuw format)


Wat vind jij? Praat mee...