EHL (H): sterk Bloemendaal heeft weinig te duchten van Club de Campo

Bloemendaal heeft de finale van de EHL bereikt. In het Wagener Stadion in Amstelveen werd Club de Campo met 3-0 verslagen. Tegenstander in de finale op maandag komt uit de wedstrijd tussen Rot-Weiss Köln en Surbiton HC, die zondag om 14.00 uur op het programma staat.

Voor de tweede wedstrijd op rij speelde Bloemendaal tegen een Spaanse ploeg. Donderdag waren de Mussen in een herhaling van de EHL-finale van vorig seizoen met 3-1 te sterk voor Atlètic Terrassa. In de strijd om een plek in de finale trof Bloemendaal dit keer Club de Campo.

Spaanse titelhouder

De ploeg veroverde vorig jaar voor het eerst in de historie de Spaanse titel door Atlètic Terrassa met 6-3 te verslaan. Dit seizoen gaat het tot nu toe wat minder met Club de Campo. De Madrilenen staan derde in de Spaanse competitie en leden in zestien duels al zes nederlagen.

Ondanks deze cijfers was Bloemendaal-coach Rick Mathijssen op zijn hoede. Hij omschreef Club de Campo als ‘een echte counterploeg’, een formatie die de spelers van Bloemendaal ‘zeker niet mochten onderschatten.’

Jorrit Croon zette met een schitterend doelpunt Bloemendaal na 56 seconden al op voorsprong in het EHL-duel met Club de Campo. Foto: WorldSportPics/Frank Uijlenbroek

Dat deed de ploeg ook niet, want na 56 seconden kwam Bloemendaal op voorsprong. Jorrit Croon snelde de cirkel in en knalde de bal langs de Spaanse keeper Mario Garín Fernandez in het dak van het doel. Een heerlijke start voor Bloemendaal dat net als afgelopen donderdag aantrad zonder Roel Bovendeert. De spits wordt geplaagd door een hamstringblessure en het is nog maar de vraag of hij maandag in de finale in actie kan komen.

Stevig in de hand

Bloemendaal had het duel stevig in handen en zes minuten na het schitterende doelpunt van Croon kwam de 2-0 op het scorebord. Tim Swaen pushte vanaf kopcirkel de bal in de bovenhoek. Om Swaen tijd en ruimte te geven om uit te halen, gaf stopper Arthur van Doren de bal een kort tikje naar links.

Aanvallend kon Club de Campo in de eerste twee kwarten geen vuist maken. Alvaro Tello miste een tip na een schot van Ricardo Sanchez ternauwernood, maar als de Spanjaarden in de buurt van de cirkel kwamen, werden ‘de problemen’ eenvoudig opgelost door de Bloemendaalse defensie.

De beste kansen waren dan ook voor de titelverdediger. Zo stuitte Thierry Brinkman van dichtbij op keeper Fernandez. De sluitpost van Club de Campo moest flink aan de bak om de score voor rust niet hoger te laten oplopen. Op schoten van Swaen, uit een strafcorner, Florian Fuchs en Teun Beins had Fernandez steeds het juiste antwoord.

Thierry Brinkman voor Bloemendaal aan de bal in het EHL-duel met Club de Campo in het Wagener Stadion in Amstelveen. Foto: WorldSportpics/Frank Uijlenbroek

Bloemendaalse druk

Club de Campo kwam moeilijk onder de Bloemendaalse druk vandaan. Het help ook niet dat de ploeg na 26 minuten verder moest met tien man. Alejandro Alvarez zag na een overtreding op Jasper Brinkman de gele kaart en kreeg een tijdstraf van tien minuten.

Toen de straf van Alvarez in het derde kwart erop zat, was de score door Bloemendaal opgevoerd naar 3-0. Het doelpunt kwam op naam van Thierry Brinkman. Hij kreeg daarbij de hulp van een Spaanse verdediger, die de inzet van Brinkman achter zijn eigen doelman werkte.

In dat derde kwart moest ook Bloemendaal-doelman Maurits Visser voor de eerste keer handelend optreden. Hij redde op een schot van Alvarez. Even daarvoor leek Visser geklopt op een corner van Joaquin Puglisi, maar de lijnstop verwerkte de inzet vanaf kopcirkel tot lange corner. Het was het laatste wapenfeit van Club de Campo, dat zich vervolgens neerlegde bij de nederlaag.

Vreugde bij Bloemendaal na het behalen van de finale van de EHL na de 3-0 zege op Club de Campo in het Wagener Stadion in Amstelveen. Foto: WorldSportPics/Frank Uijlenbroek

Club de Campo – Bloemendaal 0-3 (0-2)
1. Jorrit Croon 0-1
7. Tim Swaen 0-2 (sc)
33. Thierry Brinkman 0-3