EHL: Kampong opnieuw gekoppeld aan Rot-Weiss Köln

De loting voor de achtste finales van de EHL heeft landskampioen Kampong gekoppeld aan Rot-Weiss Köln. Gastheer Oranje-Rood speelt tegen het Duitse Uhlenhorst Mülheim. En Amsterdam treft nieuwkomer Grove Menzieshill uit Schotland.

De loting vond zondag plaats op Oranje-Rood en werd gehouden door Joep de Mol en Pirmin Blaak. Bijna was het Oranje-Rood zelf dat Kampong zou treffen, maar in het een-na-laatste balletje kwam daar toch de Eindhovense ploeg naar boven. ‘Het is altijd leuker om tegen een buitenlandse ploeg te spelen’, vertelt Blaak. Hoewel Uhlenhorst Müllheim een taaie ploeg is, is het tweetal toch tevreden. ‘Het is natuurlijk wel de kampioen van Duitsland. En dat word je niet zomaar’.

Bijzondere ontmoeting

Het eerste duel met Uhlenhorst is wel een bijzondere voor Blaak. ‘Ik train samen met de keeper van de Duitse ploeg, dus het is extra leuk om tegen hem te spelen’. Oranje-Rood treft het rechterrijtje van het wedstrijdschema en komt als het wint van de Duitse ploeg geen Nederlandse teams meer tegen. ‘De Nederlandse ploegen kennen we natuurlijk door en door, dus dit is een mooie indeling’. De Mol ziet in dat de loting beter had gekund, bijvoorbeeld zoals Amsterdam dat de nieuwe ploeg Grove Menziehill treft. ‘Maar we moeten alles winnen, vooral nu het hier gehouden wordt’.

Zestien clubs uit negen verschillende landen strijden tussen 17 en 22 april 2019 om de Europese titel. In Eindhoven wordt niet alleen de KO16 en KO8 wordt afgewerkt, maar ook de duels in de FINAL4. Tot afgelopen seizoen waren de KO16/KO8 en FINAL4 nog twee aparte evenementen. Door de komst van de Pro League zijn de laatste twee rondes van het Europese clubtoernooi samengevoegd.

Vier clubs uit groepsfase

Oranje-Rood, Mannheimer HC, Royal Leopold en Three Rock Rovers plaatsten zich onlangs via de groepsfase in Barcelona voor de knock-outfase van het belangrijkste Europese clubtoernooi.

Persconferentie EHL-loting en aankondiging EHL voor dames met Hans Erik Tuit, Joep de Mol, Philine Janssen, Pirmin Blaak en Marijke Fleuren.
WORLDSPORTPICS COPYRIGHT FRANK UIJLENBROEK

Loting KO16

Kampong (1) – Rot-Weiss Köln (Duitsland)
Uhlenhorst Mülheim (Duitsland) (2) – Oranje-Rood
KHC Dragons (België) (3) – Three Rock Rovers (Ierland)
Real Club de Polo (Spanje) (4) – Royal Leopold (België)
Saint Germain (Frankrijk) (5) – Club Egara (Spanje)
Surbiton (Engeland) (6) – Waterloo Ducks (België)
Dinamo Kazan (Rusland) (7) – Mannheimer HC (Duitsland)
Grove Menzieshill (Schotland) (8) – Amsterdam

Loting KO8

Kampong (1)/Rot-Weiss Köln (Duitsland) – Grove Menzieshill (Schotland) (8)/ Amsterdam
Saint Germain (Frankrijk) (5)/Club Egara (Spanje) – Real Club de Polo (Spanje) (4)/Royal Leopold (België)
KHC Dragons (België) (3)/Three Rock Rovers (Ierland) – Surbiton (Engeland) (6)/Waterloo Ducks (België)
Dinamo Kazan (Rusland) (7)/Mannheimer HC (Duitsland) – Uhlenhorst Mülheim (Duitsland) (2) – Oranje-Rood


1 Reactie

  1. derkdekuyper1

    Dit is echt absurd, wéér Kampong-Rot Weiss Koln


Wat vind jij? Praat mee...