EHL KO16: Banbridge en Racing Club de France trappen af

De Euro Hockey League (EHL) KO16 en KO8 komen eraan: van vrijdag 14 april tot maandag 17 april strijden de Europese topploegen in actie op de velden van Oranje-Rood voor een plek bij de laatste vier. We blikken komende week vooruit op de achtste finale (KO16) vrijdag en zaterdag, waarin de ploegen de strijd aangaan om een ticket voor de kwartfinales (KO8) van de Champions League van het hockey. Banbridge en Racing Club de France trappen vrijdag om 12.45 uur het toernooi af. 

Banbridge profiteert van het extra EHL-ticket dat Ierland sinds dit jaar heeft. Het land steeg in de EHF-ranking en mag daarom ook de nummer 2 van de landelijke competitie afvaardigen. Dit jaar was dat Banbridge. Mocht de ranglijst in de Ierse competitie zo blijven als hij nu is dan zien we volgend jaar naast Banbridge (tweede plaats) een ploeg met een wel heel bijzondere naam terug op de EHL: de ‘Three Rock Rovers’ zijn momenteel koploper.

Clubrecord verbroken

Banbridge is één van de verrassingen deze EHL en heeft het clubrecord inmiddels al verbroken: de Ierse ploeg kwam nooit verder dan Ronde 1. Daarin strandden de Ieren in seizoen 2011/2012, om vervolgens nooit meer in actie te komen op de EHL. Tot nu. Banbridge was de host van één van de Ronde 1-events en dat gaf de ploeg blijkbaar extra elan. Dit is hun eerste EHL KO16-wedstrijd in de clubgeschiedenis. Mochten ze het winnen van Racing Club de France dan wordt er nog een record gebroken: dan is Banbridge het eerste Ierse team dat ooit de KO8 haalde.

Wie moet je bij Banbridge in de gaten houden? Allereerst is aanvoerder Matthew Bell belangrijk in de verdediging. Maar ook aan de andere kant van het veld moet je hem niet uit het oog verliezen. Bell scoorde dit seizoen al twaalf keer. Dat heeft hij voornamelijk te danken aan een goede strafcorner. Topscorer bij de Ieren dit seizoen is Johnny McKee: hij wist de goal al vijftien keer te vinden. Banbridge staat momenteel eerste in de Ierse competitie.

Racing Club de France

Racing Club de France is een bekendere naam in de EHL. Vorig jaar schopte de ploeg het tot de KO16, maar daarin kwam het latere winnnaar Kampong tegen. De Utrechters wonnen afgetekend, met 1-6. Bjorn Kellerman, Quirijn Caspers (2), Constantijn Jonker, Philip Meulenbroek en Martijn Havenga troffen doel. Jacinto Domingo-Perez maakte voor de Fransen nog de eretreffer in de tweede helft.

Racing Club de France noemt zichzelf op hun site ‘de beste representant van het Franse elftal’. De ploeg heeft vijf spelers van de nationale ploeg in de gelederen. François Scheefer en Simon Martin-Brisac zijn de meest ervaren internationals. Daarnaast spelen ook Jean-Laurent Kieffer, Christophe Peters-Deutz, Corentin Saunier bij Racing.


Wat vind jij? Praat mee...