EHL-loting: Kampong ontloopt miraculeus Rot-Weiss Köln

Donderdagochtend is de loting voor de KO16 van de Euro Hockey League (EHL) verricht. De eerste ronde ziet er relatief gunstig uit voor de Nederlandse clubs. HGC lootte Hampstead & Westminister uit Londen. Kampong treft eerst HC Minsk in de KO16. De KO16 en KO8 worden van 4 tot 6 oktober in Barcelona gespeeld.

Vijf keer in zes jaar trof Kampong het sterke Rot-Weiss Köln in de knockout-fase. Afgelopen seizoen werd Kampong in Eindhoven op de EHL ook uitgeschakeld door de Duitse ploeg, met internationals als Christopher Ruhr, Mats Grambusch en Marco Miltkau. Kampong heeft het nu op het eerste oog beter getroffen met HC Minsk. Bij winst volgt de confrontatie met Herakles of SV Arminen.

Oud-winnaar HGC moet het bij hun rentree in de EHL opnemen tegen het Engelse Hampstead & Westminister. Bij eventuele winst zou of CA Montrouge of Mannheimer HC de volgende horde zijn in Barcelona. Mannheim haalde afgelopen jaar de halve finale van de EHL en heeft de Argentijn Gonzalo Peillat als strafcornerkanon.

 

De loting voor de KO16 van de EHL. Klik op de afbeelding om te vergroten.

Vier andere kanonnen komen er nog bij

De zestien clubs uit elf verschillende landen nemen het van 4 tot 6 oktober tegen elkaar op in het Pau Negre stadion in Spanje. De clubs die de KO16-wedstrijd verliezen, spelen een ranking match. De clubs die de KO8 bereiken en die ook winnen, zullen met Pasen in actie komen tijdens de FINAL8. In die fase – de eigenlijke kwartfinales – komen de vier landskampioenen ook in het schema. De Belgische kampioen Royal Leopold, het Duitse Uhlenhorst Mulheim, het Spaanse Club Egara en uiteraard landskampioen Bloemendaal uit Nederland zijn al voor die FINAL8 geplaatst. EHL-kampioen Waterloo Ducks – met de Belgische keeper Vincent Vanasch – kan hun Europese titel niet verdedigen. Zij verloren in het Belgisch kampioenschap de kwartfinale van Dragons.

Hieronder is de loting terug te kijken.

 


1 Reactie

  1. luchtisblauwgrasisgroen

    Opnieuw kan de EHL kampioen de titel niet verdedigen.. wanneer leert de EHL organizatie hier eens van?


Wat vind jij? Praat mee...