EHL Ranking Cup: Rotterdam grijpt naast derde plaats

Rotterdam is er niet in geslaagd de EHL Ranking Cup af te sluiten met een medaille. In de strijd om het brons gingen de Rotterdammers in Terrassa met 5-1 onderuit tegen Waterloo Ducks, de Europees clubkampioen van 2019. De eerste plek bij de Ranking Cup was voor gastheer Club Egara dat in de finale met 4-3 te sterk was voor Mannheimer HC.

Rotterdam liep tegen Waterloo Ducks vanaf de afslag achter de feiten aan. Na vier minuten spelen leidde de Belgische ploeg al met 3-0 en na tien minuten stond een 4-0 stand op het scorebord mede dankzij twee doelpunten van William Ghislain. Alexander Schop deed vlak voor rust nog iets terug voor de Rotterdammers, maar de schade was al aangericht. Direct bij het begin van het vierde kwart zette Victor Charlet met een rake strafcorner de eindstand op het bord.

Rotterdam loopt een medaille mis bij de EHL Ranking Cup in Terrassa. Foto: EHF/WorldSportPics/Stanislas Brochier

Egara wordt dertiende

Ook in de strijd om de eerste plaats bij EHL Ranking Cup en de dertiende plaats in de EHL-eindstand vielen drie goals in het eerste kwart. Na acht minuten leidde Club Egara met 2-1. Na rust bouwde de Spanjaarden de voorsprong uit naar 3-1. Mannheimer HC rechtte de rug en kwam vlak na de start van het vierde kwart gelijk, maar Egara trok aan het langste eind door een doelpunt twee minuten voor tijd van Marc Recasens.

De klasseringen in Terrassa waren van belang voor de landenranking en dus voor de toekenning van de Europese plekken voor de komende EHL-toernooien. Hoe meer punten een land via zijn club(s) scoort, hoe meer clubs van dat land zich plaatsen voor het belangrijkste Europese clubtoernooi.

46. Victor Charlet 5-1 (sc)

Feest bij de fans van Club Egara na het veroveren van de eerste plaats tijdens de EHL Ranking Cup in Terrassa. Foto: EHF/WorldSportPics/Stanislas Brochier

Uitslagen EHL Ranking Cup

# Datum/Tijd Wedstrijd
1 15-4-2022 12:00 Post SV – Club Egara (KO8) 1-8
2 15-4-2022 14:15 Rotterdam – Three Rock Rovers (KO8) 6-0
3 15-4-2022 16:30 Mannheimer HC* – Hampstead & Westminster (KO8) 3-3
4 15-4-2022 18:45 Grange HC – Waterloo Ducks 0-8 (KO8)
5 16-4-2022 15:00 Three Rock Rovers – Post SV (5de-8ste play-offs) 5-2
6 16-4-2022 17:45 Hampstead & Westminster – Grange HC (5de-8ste play-offs) 2-1
7 17-4-2022 12:00 Rotterdam – Club Egara** (Halve finale) 2-2
8 17-4-2022 14:15 Mannheimer HC*** – Waterloo Ducks (Halve finale) 5-5
9 18-4-2022 09:30 Grange HC – SV Post (Zevende/achtste plaats) 3-0
10 18-4-2022 11:45 Hampstead & Westminster – Three Rock Rovers (Vijfde/zesde plaats) 7-1
11 18-4-2022 14:00 Waterloo Ducks – Rotterdam (Derde/vierde plaats) 5-1
12 18-4-2022 16:15 Mannheimer HC – Club Egara (Finale) 3-4

* Mannheimer HC wint na shoot-outs (5-4)
** Club Egara wint na shoot-outs (2-3)
*** Mannheimer HC wint na shoot-outs (5-3)