EHL Ranking Cup: Rotterdam veel te sterk voor Three Rock Rovers

Dankzij een 6-0 overwinning op Three Rock Rovers heeft Rotterdam zich geplaatst voor de halve finales van de EHL Ranking Cup in het Spaanse Terrassa. De Rotterdammers treffen zondag om 12.00 uur in de halve eindstrijd gastheer Club Egara.

De nummer negen van de Tulp Hoofdklasse had nauwelijks iets te duchten van de Ieren. Er viel dus weinig af te dingen op de ruime zege. Pas tegen het einde van het eerste kwart sloeg Rotterdam een bres in de verdediging van Three Rock Rovers.

Hoedemakers

In de dertiende minuut reageerde Tjep Hoedemakers attent op een rebound en knalde ter hoogte van de strafbalstip de bal in het doel. Een minuut later stond Hoedemakers opnieuw op de goede plaats. De strafcorner van Tristan Algera werd tot twee keer toe gered door keeper Conor Quinn. Na de tweede rebound ging de bal de lucht in, waarna Hoedemakers met zijn rug naar het doel de bal tegen de touwen sloeg.

Voor rust besliste Rotterdam in feite het duel. Algera pushte raak uit een strafcorner: 3-0. Na de pauze verdubbelden de Rotterdammers de ruststand via goals van Jeroen Hertzberger na een prima aanval en twee doelpunten uit een strafcorner van Pepijn van der Heijden.

Zondag speelt Rotterdam voor een plek in de finale tegen Club Egara. De Spaanse gastheer was eerder op de dag met 8-1 te sterk voor SC Post uit Oostenrijk. De acht deelnemende ploegen aan de EHL Ranking Cup strijden uiteindelijk om de dertiende plaats in de EHL-eindklassering.

Ranking

Deze klasseringen zijn van belang voor de landenranking en dus voor de toekenning van de Europese plekken voor de komende EHL-toernooien. Hoe meer punten een land via zijn club(s) scoort, hoe meer clubs van dat land zich plaatsen voor het belangrijkste Europese clubtoernooi.

45. Pepijn van der Heijden 6-0 (sc)

Pepijn van der Heijden maakte twee doelpunten voor Rotterdam tegen Three Rock Rovers (6-0) in de EHL Ranking Cup in Terrassa. Foto: EHF/Worldsportpics/Stanislas Brochier