EHL-ronde 1 dit weekend in Ierse Banbridge, Kampong in actie

De 1e ronde van de Euro Hockey League (EHL) vindt van 7 tot 9 oktober plaats in Banbridge, Ierland. Kampong komt als enige Nederlandse ploeg in actie en speelt wedstrijden tegen Holcombe HC en KS AZS AWF Poznan. 12 ploegen strijden in deze 1e ronde om 4 tickets voor de KO16. 

12 wedstrijden worden dit weekend in het Ierse Banbridge afgewerkt, in de 1e ronde van de ‘Champions League’ in het mannenhockey. Iedere ploeg speelt 2 wedstrijden, waarna de beste 4 ploegen doorgaan naar de KO16-ronde. Voor die KO16-ronde plaatsten 12 teams zich al direct, waaronder Amsterdam en Oranje-Rood.

Titelverdediger Kampong in actie

Kampong schreef de Europese titel vorig seizoen op zijn naam en is daardoor titelverdediger in het seizoen 2016-2017. Toch is Kampong de enige Nederlandse ploeg die nu in de 1e ronde moet strijden voor een plekje bij de laatste 16. Dat komt doordat plaatsing voor de EHL geschiedt op basis van de eindstand in de nationale competitie. Kampong eindigde als 3e in de Hoofdklasse Heren, onder Oranje-Rood (toen nog Oranje-Zwart) en Amsterdam.

Programma

De Utrechters spelen op 8 oktober om 19.00 uur tegen Holcombe uit het Engelse Rochester en vervolgens op 9 oktober om 15.30 uur tegen het Poolse KS AZS AWF Poznan. Hierdoor komt Kampong dit weekend niet in actie in de Hoofdklasse Heren. De wedstrijd die op de planning stond, tegen Rotterdam, wordt op vrijdagavond 28 oktober ingehaald. Het complete programma van de 1e ronde EHL kun je hier vinden.

KS AZS AWF Poznan

Deze club is de tweede club uit Poznan die in actie komt tijdens de EHL. Grote broer Grunwald Poznan deed vooralsnog ieder jaar mee vanaf de oprichting van EHL, AZS AWF gaat dat komend jaar voor de 2e keer doen. In seizoen 2008/’09 ging de club, die dit seizoen 2e werd in de Poolse competitie, via de achterdeur weer naar buiten. Beide wedstrijden werden verloren, er moesten 10 tegentreffers worden geïncasseerd en er werden 0 doelpunten gemaakt.

Holcombe Hockey Club

Het Britse Holcombe HC doet komend jaar voor het eerst mee. Het team dwong deelname af door landskampioen te worden. Een prestatie die uitzonderlijk kan worden genoemd, omdat dit het 1e jaar is dat de club uitkwam op het hoogste Britse niveau. Een miljonair zorgde ervoor dat er meerdere internationals naar Holcombe trokken, waardoor de ploeg met overmacht het kampioenschap binnen hengelde.

Lees meer


Wat vind jij? Praat mee...