EHL round-up: Herakles na thriller langs Real Club de Polo

Zondag 1 april staat bij de Euro Hockey League (EHL) in het teken van de kwartfinales tussen Kampong en Racing Club de Bruxelles (15:00) en Real Club de Polo en Herakles (17:15). Nieuw zijn dit jaar de plaatsingswedstrijden voor rankingpunten van de verschillende landen.  

Real Club de Polo-Herakles 1-1

Herakles wordt de tegenstander van Kampong in de halve finale van de Euro Hockey League. De Belgen wonnen na zestien shoot-outs, nadat beide teams een strafcorner hadden benut in de reguliere speeltijd. Aanvoerder Nicoals De Kerpel was uiteindelijk de grote held, toen hij met z’n backhand de beslissende shoot-out scoorde.

De shoot-out serie was met zestien shoot-outs zenuwslopend en ook van zeer hoog niveau. Beide teams gaven elkaar weinig ruimte om te falen. Herakles zien we terug bij de Final Four van de EHL.

Herakles-supporters vieren de overwinning. Foto: Frank Uijlenbroek

 

Rot-Weiss Köln-Dinamo Kazan

Voor de onttroonde Europees kampioen Rot-Weiss Köln stond er zondag de wedstrijd op het programma die ze liever niet hadden gespeeld: een ‘plaatsingswedstrijd’ tegen het Russsiche Dinamo Kazan. Dat was na de 1-0 nederlaag vrijdagavond op Kampong niet waar ze op gehoopt hadden

Het team uit Keulen begon ook matig aan de confrontatie en stond in de rust met 2-4 achter. Daarna werd het van kwaad tot erger. Kazan kwam op 2-6, waarna Köln strafcorner na strafcorner kreeg en die elke keer probeerde uit te spelen als velddoelpunt. Dus bal stoppen voorbij de stippellijn, zodat de achterstand met twee punten kon worden verkleind. De Duitse keeper werd nog gewisseld, maar daardoor kon Kazan – dat zich verdedigend met z’n allen opstelde in de cirkel – ook makkelijk scoren. Uiteindelijk werd het 8-10 voor de Russen, die dat terecht uitbundig vierden.

Siegburg Maximilian. Foto: Frank Uijlenbroek

 

Holcombe-Atletic Terrassa

Zondagochtend won het Spaanse Atletic Terrassa hun plaatsingswedstrijd voor plek 9 van het Engelse Holcombe met 4-8. Marc Salles scoorde al in de eerste minuut. Met alleen maar velddoelpunten was het 4-8. In de oude telling dus 2-4. Of de regel van twee punten bij een velddoelpunt en één bij een strafcorner – die veel kritiek krijgt dit weekend, onder andere vanwege de vreemde uitslagen en het lager inschatten van een rake strafcorner – volgend jaar van kracht blijft wordt na de Final Four geëvalueerd.

Holcombe-Terrassa. Foto: Frank Uijlenbroek

 


Wat vind jij? Praat mee...