EHL round-up: Dragons walst met 20-10 over Three Rock Rovers heen

Tweede Paasdag is bij de Euro Hockey League (EHL) vooral de dag van de kwartfinales tussen Bloemendaal en Saint Germain (13.45 uur) en Rotterdam en Uhlenhorst Mülheim (16.00 uur). Net als zondag staan er ook plaatsingswedstrijden voor rankingpunten op het programma.

Racing Club de France – Mannheimer 0-7

Door de nederlaag tegen Rotterdam van afgelopen zaterdag was Mannheimer uit Duitsland gedwongen een plaatsingswedstrijd te spelen tegen Racing Club de France. De Duitsers liepen met twee goals binnen tien minuten al snel uit naar een riante voorsprong. Na rust werd de schade voor de Fransen alleen maar groter. Mannheimer prikte er twee veldgoals bij en won zodoende met 0-7.

‘4 Dan Nguyen 0-2
‘9 Timm Haase 0-3 (sc)
’37 Tino Nguyen Luong 0-5
’42 Patrick Harris 0-7

Timm Haase heeft gescoord. Foto: Worldsportpics/Frank Uijlenbroek

Dragons – Three Rock Rovers 20-10

Na de verliespartij tegen Bloemendaal in de achtste finale restte voor het Belgische Dragons maandagochtend niets anders dan het spelen van een plaatsingswedstrijd tegen Three Rock Rovers. Moeite om zich op te peppen voor dit potje tegen de zwakke broeders uit Ierland hadden de Belgen niet. Ze boekten een dikke 20-10 overwinning, zelfs met de nieuwe puntentelling een monsterscore. Er vielen liefst zeventien doelpunten.

Via een 9-0 voorsprong in de rust trok Dragons de wedstrijd al snel naar zich toe. De drie goals van Three Rock Rovers in de laatste vier minuten kwamen veel te laat voor een slotoffensief.

‘9 Jeffrey Thys 2-0
’17 Arthur Van Doren 4-0
’24 Alex Hendrickx 5-0 (sc)
’25 Timothy Luyten 7-0
’26 Henri Raes 9-0
’32 Florent Van Aubel 10-0 (sc)
’33 Felix Denayer 12-0
’38 Robbert Rubens 14-0