Round-up EHL: Racing Club de Bruxelles dendert over Russen heen

Belgisch international Tom Boon (foto) van Racing Club de Bruxelles brak in de veertiende minuut de ban met een subtiele push in het dak van het doel. Daarna werden de arme Russen van Dinamo Kazan overlopen door de veel sterkere club uit de Belgische hoofdstad.

Aanvoerder Jerôme Truyens scoorde met een nette backhand de 4-0. Conor Harte – tweelingbroer van Kampong-keeper David Harte – pushte de 5-0 binnen. Daarna werd het 9-0, uiteraard dankzij de dubbele telling van velddoelpunten. De tien werd niet gehaald.

Royal Racing Club - Dinamo Kazan (9-0)

Stand Team Naam
14' 1-0 Royal Racing Club Tom Boon
15' 2-0 Royal Racing Club Jerome Truyens
22' 3-0 (sc) Royal Racing Club Conor Harte
25' 4-0 Royal Racing Club Tommy Willems
46' 5-0 Royal Racing Club Guillermo Garcia

Het Belgische Herakles heeft hun debuut in de Euro Hockey League dit jaar extra glans gegeven, door Atletic Terrassa met 4-2 te verslaan. Daarmee staan de Belgen met internationals Nicolas de Kerpel, Amaury Keusters en derde keeper Amaury Timmermans zondag in de kwartfinale.

De ontmoeting tussen Herakles en Atletic Terrassa was vrijdagmiddag een treffen tussen twee teams die het voornamelijk met spelers uit de eigen jeugdopleiding doen. Zo komt ex-Amsterdam speler Roc Oliva uit de jeugdopleiding van Atletic Terrassa, maar is hij ondertussen alweer teruggekeerd. Hij scoorde relatief eenvoudig twee strafcorners, dwars door het midden, langs keeper Timmermans van Herakles.

Herakles had in het tweede kwart al de mogelijkheid om afstand te nemen, maar keeper Marc Calzada redde knap op een schitterend schot van Belgisch international Keusters. Ook een overtal kon Herakles niet uitspelen. Maar dankzij een backhand van dichtbij van Nick Haig werd de wedstrijd beslist.

Royal Herakles HC - Atlètic Terrassa (4-2)

Stand Team Naam
2' 1-0 Royal Herakles HC Jacob Smith
3' 1-1 (sc) Atlètic Terrassa Roc Oliva
43' 2-1 Royal Herakles HC Nick Haig
45' 2-2 (sc) Atlètic Terrassa Roc Oliva

Holcombe-Real Club de Polo

Dag 1 van de EHL KO16 in Rotterdam is afgetrapt met de eerste wedstrijd vrijdagmiddag tussen het Engelse Holcombe en het Spaanse Real Club de Polo. De Spaanse club won met 4-7 en is de eerste club die door is naar de kwartfinales in dit paasweekend vol met EHL-geweld in Rotterdam.

Holcombe was ernstig verzwakt door de Commonwealth Games. De Engelse doelman George Pinner en de bekende Barry Middleton (ex-HGC) vertoeven aan de Australische Gold Coast voor dit sterk bezette toernooi. Daarnaast moest Holcombe de geblesseerde international David Ames en de onlangs gestopte oud-international Daniel Fox missen. In de rust stond het nog 2-3, maar in het derde kwart liepen de Spaanse matadoren uit naar een 2-7 voorsprong dankzij twee velddoelpunten. En velddoelpunten tellen dit jaar in de Euro Hockey League dubbel. Strafcorners tellen voor één punt. Strafballen uit strafcorner ook. Strafballen uit veldsituaties tellen dubbel.

Holcombe HC - Real Club de Polo (4-7)

Stand Team Naam
15' 1-0 Holcombe HC Nicholas Bandurak
18' 1-1 Real Club de Polo Max Plenneveau
30' 1-2 (sc) Real Club de Polo Borja Llorens Purtí
48' 1-3 Real Club de Polo Ignacio Ortiz
50' 1-4 Real Club de Polo Alex Casasayas
60' 2-4 Holcombe HC Nicholas Bandurak

 

 

 


Wat vind jij? Praat mee...