Engelse Surbiton gastheer van EHL KO16

Rotterdam en Bloemendaal reizen in oktober naar Engeland voor de EHL KO16 voor heren. Surbiton HC is gastheer van de eerste ronde van het belangrijkste Europese clubtoernooi, dat van 3 tot en met 6 oktober wordt gespeeld op Sugden Road.

Zestien ploegen uit elf verschillende landen strijden in een knock-outsysteem om vier tickets voor de EHL Final8, dat van 17 tot en met 21 april 2025 wordt gespeeld. Kampong, Gantoise (België), Old Georgians (Eng) en Club de Campo (Spanje) hebben zich al geplaatst voor die Final8. Het is nog niet bekend waar de Final8 wordt gespeeld.

De loting voor de KO16 vindt op 15 juli plaats in Barcelona. De volgende zestien teams zitten dan in de pot: Rotterdam, Bloemendaal, Royal Léopold (Bel), Waterloo Ducks (Bel), Surbiton HC (Eng), Wimbledon (Eng), Real Club de Polo (Spa), Mannheimer HC (Dui), Hamburger Polo Club (Dui), AHTC Wien (Oos), SV Arminen (Oos), Lille MHC (Fra), Banbridge HC (Ier), Western Wildcats (Sch), Grasshoppers (Zwi) en TJ Pilzeñ-Litice (Tsj).

Nederlands succes

Net als bij de dames zwaaien de Nederlandse heren de scepter in het belangrijkste Europese clubtoernooi ook wel de Champions League van het hockey genoemd. Tien van de zestien edities van het EHL werden gewonnen door de Nederlandse club. In 2019 was Waterloo Ducks de laatste buitenlandse ploeg die zegevierde. Pinoké is titelhouder nadat het afgelopen Pasen in de finale met 1-0 won van Kampong.

Vorig seizoen schakelde Kampong Bloemendaal uit tijdens de KO16 in Barcelona. Foto: Worldsportpics/Frank Uijlenbroek


Wat vind jij? Praat mee...