Round-up EHL Dag 1: Gastheer Harvestehuder imponeert

De eerste 4 poulewedstrijden van ronde 1 van de Euro Hockey League 2015/2016 zijn vrijdag in Hamburg gespeeld. Gastheer Harvestehuder THC kreeg het eigen publiek op de banken door met 6-1 de Schotse kampioen Grange HC te verslaan. Ook de aankomende tegenstanders van Amsterdam Heren 1, Saint Germain en KS Pomorzanin Torun, kwamen op de eerste speeldag in actie. De Franse en Poolse runner-up van het afgelopen seizoen namen het tegen elkaar op in Poule A, waarbij de Fransen er met de buit vandoor gingen (1-0).

Poule A

Saint Germain – KS Pomorzanin Torun   (1-0)
Lang hield het het Poolse KS Pomorzanin vrijdag stand tegen een aanvallend ingestelde Saint Germain. De Poolse doelman Michal Sliwinski eiste daarbij een hoofdrol op door de ene na de andere strafcorner van de Fransen te stoppen.

Met een brilstand op het scorebord kwamen beide ploegen na de thee het veld op. De tweede helft was amper 2 minuten onderweg of Jean-Baptiste Pauchet wist de Poolse muur te passeren. Pauchet tikte binnen van dichtbij nadat hij de bal, die was afgeketst van de paal, handig had gecontroleerd. Een bevrijdende treffer, tevens de enige van de wedstrijd. Ondanks de nipte zege van Saint Germain zetten zij een grote stap richting de laatste 16 van de EHL. Want winnen zij zondag ook van Amsterdam, dan is het ticket naar de achtste finale binnen.

Poule B

Harvestehuder THC – Grange HC 1  (6-1)
Voor eigen publiek wist gastheer Harvestehuder THC te imponeren door de Schotse kampioen Grange HC met 6-1 te verslaan. Al na 3 minuten namen de Duitsers de leiding dankzij Michael Körper. Hij sloeg verwoestend hard zijn strafcorner binnen. Daarna werd het eenrichtingsverkeer naar de Schotse doelman. Met zijn tweede van de wedstrijd tekende de Oostenrijkse Körper voor de 2-0. Niet veel later was het Brendan Creed die de ruststand op het bord schoot: 3-0.

In de tweede helft verdubbelden de Duitsers de score via Nick Spooner (2x) en Leon Willemsen. Een kwartier voor tijd redde Todd Harsmworth de Schotse eer door voor de 6-1 en tevens eindstand te tekenen.

Poule C

Dinamo Elektrostal – SG Amsicora  (6-1)
Het Russische Dinamo Elektrosta is de EHL in Hamburg erg sterk begonnen met een 6-1 zege op het Italiaanse SG Amsicora. Grote man aan Russische zijde was Dmitry Azarov. Met name dankzij zijn hattrick konden de Russen halverwege de strijd ontspannen de kleedkamer opzoeken met een riante 4-0 voorsprong. Na rust vergrootte Evgueny Mokrousov de voorsprong naar 5-0, waarna Luca Angius namens de Italianen de marge weer terugbracht tot 4 (5-1). Het slotakkoord van de wedstrijd was wederom voor de ploeg uit Moskou. Andrey Kuraev bekroonde een sterke gespeelde wedstrijd met zijn tweede goal, 6-1.

Poule D

Monkstown – East Grinstead   (1-1)
In Poule D openden het Ierse Monkstown en het Engelse East Grinstead het ‘hockeybal’ in Hamburg. Voor rust namen de Engelsen de leiding dankzij een goed genomen strafbal van Simon Faulkner. 12 minuten voor het eindsignaal wist Kyle Good midden door de Engelse defensie heen te snijden en passeerde hij ogenschijnlijk eenvoudig doelman Patrick Smith, 1-1. In de slotminuten van de wedstrijd was East Grinstead het dichtst bij de overwinning, maar de Ierse doelman David Fitzgerald onderscheidde zich met 2 knappe reddingen.  Het gelijke spel van Monkstown en East Grinstead betekent dat in Poule D alles nog open ligt als dag 2 van deze eerste EHL-ronde zaterdag begint.