Finale-wedstrijden EHL op ’t Kopje in Bloemendaal

Behalve een plek in de halve finale, heeft Bloemendaal door de 8-0 zege op Saint Germain in de kwartfinale van Euro Hockey League ook de Final Four van de EHL binnengehaald. In het weekend van 26 en 27 mei worden op ’t Kopje de halve finales en finale-wedstrijden gespeeld.

Op 26 mei neemt Bloemendaal het in eigen huis op tegen de winnaar van het duel tussen Rotterdam en Uhlenhorst Mühlheim, dat vandaag om 16.00 uur wordt gespeeld in Rotterdam. In de andere halve finale strijdt Kampong tegen het Belgische Herakles, dat in de kwartfinale na shoot-outs won van Real Club de Polo.

Bloemendaal had zich voor de KO16 in Rotterdam al kandidaat gesteld voor de Final 4. Dat gold ook voor het Belgische Dragons. Door die ploeg zaterdag met 8-0 te verslaan, was Bloemendaal nog de enige kandidaat. Pepijn Post, bestuurslid van Bloemendaal, is blij dat zijn club de finaledagen mag hosten. ‘We hebben het eerder in 2013 en 2015 gedaan. Dus we weten wat er van ons wordt verwacht’, reageert Post.

Bloemendaal heeft tijdens de Final Four plek voor 5000 tot 5500 mensen

De Final Four is een week na de finales van de play-offs van de Hoofdklasse Heren, waarvoor Bloemendaal al nagenoeg zeker is geplaatst. Post: ‘Voor die play-offs moeten we ook extra tribunes plaatsen, dus we doen het nu in een keer goed. We verwachten tijdens de Final Four tussen de 5000 en 5500 mensen kwijt te kunnen.’


1 Reactie

  1. hansp

    Maar de grootste liefhebbers staan zelf op het veld, want het is gewoon een competitieweekend, toch? Niet handig...


Wat vind jij? Praat mee...