Format EHL aangepast: met Pasen 6 dagen hockey op Oranje-Rood

Oranje-Rood organiseert volgend seizoen waarschijnlijk de KO16-, de KO8-ronde én de halve finale en de finale van de Euro Hockey League 2019 in één week. Door de komst van de Hockey Pro League moest een ander moment gevonden worden voor de laatste ronde van het Europese clubtoernooi. Traditioneel worden de halve finale en finale met Pinksteren gespeeld. 

Komend weekend tijdens de final 4 in Bloemendaal beslissen de EHL en EHF definitief over de nieuwe opzet. Oranje-Rood treedt ook nog in overleg met de gemeente Eindhoven en provincie over de plannen.

Als al die lichten op groen staan, is het de bedoeling dat Oranje-Rood rond Pasen zes dagen lang de gastheer is van de EHL. Dan moet de Eindhovenaren nog wel hun eersterondewedstrijd winnen in oktober. Eerder werd al bekend dat tot en met 2022 Rotterdam en Oranje-Rood de organisatie van de EHL zouden verdelen. Afgelopen jaar was Rotterdam de gastheer. Voor beide clubs geldt dat ze het toernooi in principe alleen organiseren wanneer zij zelf zijn gekwalificeerd.

 


1 Reactie

  1. floppieenteun

    Onbegrijpelijk dat de Nederlandse (top)clubs hiermee instemmen. De EHL wordt zo gedegradeerd tot een onbeduidend toernooi dat even in een korte week wordt afgewerkt. Ook de hoofdklasse wordt zeker niet beter van de Hockey Pro Leaque. Waarom het minst belangrijke toernooi, de Champions Trophy (prachtig toernooi overigens), zo groot maken. Je hebt immers al 3 veel belangrijkere toernooien. Naar mijn idee zou dit moeten gebeuren met de EK en/of WK. Waarom voor deze kampioenschappen geen betere (kwalificatie) opzet bedenken die past binnen het programma van de diverse competities? Daarnaast heb je dan nog de OS, het meest prestigieuze toernooi in het hockey. Lijkt me meer dan voldoende. En waarom geen ijzersterke hoofdklasse met 8 (top)clubs die een dubbel programma afwerken (28 wedstrijden, de nummer 1 is kampioen en speelt EHL, de nummers 2 t/m 5 spelen in de play-off's voor de overige twee EHL tickets (thuisvoordeel, golden goal, twee keer 7,5 minuten verlenging en strafballen)? In de hoofdklasse horen naar mijn idee de grootste Nederlandse talenten en Nederlands elftal spelers wekelijks een topwedstrijd te spelen. Dat is pas goed voor het Nederlandse hockey.


Wat vind jij? Praat mee...