Harvestehuder verslaat thuisfavoriet in troostfinale EHL

Harvestehuder heeft de strijd om het brons op de Euro Hockey League gewonnen. De ploeg die gister nog het onderspit dolf tegen Amsterdam, was in de troostfinale met 3-2 te sterk voor Atlètic Terrassa. Na de nederlaag zaterdag tegen Kampong in de halve finale, konden de Catalaanse hockeyers het publiek niet trakteren op een ereprijs.

De Hamburgse hockeyers begonnen furieus aan het duel. Er was nog geen minuut gespeeld of de Oostenrijkse topschutter Michael Körper verlengde bal goed met het puntje van zijn stick. De trouwe Terrassa-supporters op de tribune van het Pau Negre stadion moesten tot de 9 minuut wachten op de gelijkmaker. Die kwam van de stick van Marc Salles, die met de strafcorner verwoestend uithaalde.

Kaarten en strafbal

In een zeer onstuimig 3e kwart liepen eerst de Duitsers tegen 3 groene kaarten aan. Vervolgens incasseerden de Spanjaarden een groene kaart en even later een strafbal. Die uitgelezen mogelijkheid was wel besteed aan Körper. Een kleine 10 minuten voor tijd gooide David Goodfield de wedstrijd in het slot door met een half geraakt schot de doelman van Terrassa te verrassen.

De thuisploeg leek 6 minuten voor tijd de achterstand te verkleinen en de spanning terug te brengen, maar aan het eigen doelpunt ging een te hoge voorzet vooraf. Met nog 19 tellen op de klok mocht Terrassa nog aanleggen voor de 3e strafcorner op rij om er zo een verdiende eretreffer uit te persen. Hij ging erin, maar dat was niet meer dan een pleister op de wonden van de in het geel-zwart gehulde toeschouwers.

Harvestehuder – Atlètic Terrassa 3-2 (1-1)

1’ Michael Körper 1-0
9’ Marc Salles 1-1 (sc)
37’ Michael Körper 2-1 (sb)
51’ David Goodfield 3-1
60+ Roc Oliva 3-2 (sc)