Jolie was even bang dat hij het voor zijn ploeg had verpest

Oud-international Wouter Jolie (35) leek even de schlemiel van de wedstrijd te worden. De oud-aanvoerder met 157 interlands liet zich vlak na rust simpel foppen, waardoor zijn ploeg op achterstand kwam. De routinier zelf herstelde zijn fout eigenhandig: ‘Ik dacht: deze gaat vol in de touwen.’

Bloemendaal-coach Rick Mathijssen doet al sinds de herstart van de Tulp Hoofdklasse een beroep op Jolie, door de onzekerheid rondom het coronavirus en de blessuregevallen. Zaterdag bewees hij in de halve finale van de Euro Hockey League tegen Royal Leopold zijn waarde. Een wedstrijd die moeizaam verliep. ‘Als ik eerlijk ben, vond ik ons niet goed. We hebben ook niet slecht gespeeld, maar we hebben niet ons Bloemendaal-spel kunnen laten zien’, zijn de woorden van Jolie direct na afloop.

Ook Mathijssen weet dat zijn ploeg beter kan. ‘We zullen heel goed moeten zijn om dit toernooi te gaan winnen. Atletic Terrassa heeft zeven internationals. Dat is heel veel kwaliteit. Ik wil niet spreken van een favorietenrol, wij zijn blij dat we er staan.’


3 Reacties

  1. jonathan

    Bloemendaal zal maandag uit een ander vaatje moeten tappen. Want het spel was vanmiddag niet daverend.

  2. luchtisblauwgrasisgroen

    Mooi dat Jolie zich zo herstelt, hij speelt al 12 jaar EHL! Bloemendaal moet en kan as Maandag beter, heb er alle vertrouwen in!

  3. philchapel

    Ik had deze wedstrijd graag gezien met een voltallig Bloemendaal. En uiteraard met een Toom Boon -die momenteel in Belgiƫ de pannen van het dak speelt- tegen zijn ex-club. Bloemendaal kroop door het oog van de naald en nu moeten ze de klus maandag met franje klaren!


Wat vind jij? Praat mee...