Kampong en Den Bosch naar Brasschaat voor EHL Cup

De heren van Kampong en Den Bosch spelen van 30 september tot en met 3 oktober op het terrein van Dragons in het Belgische Brasschaat om de EHL Cup. In totaal nemen zestien ploegen deel aan het tweede Europese clubtoernooi.

Aan dit toernooi doen alle ploegen mee die zich hadden gekwalificeerd voor het EHL-seizoen van 2020-2021, maar vanwege de maatregelen rondom de coronapandemie niet konden meedoen aan het belangrijkste Europese clubtoernooi.

Naast Kampong, Den Bosch en gastheer KHC Dragons nemen ook La Gantoise (België), Mannheimer HC (Duitsland), Rot-Weiss Köln (Duitsland), Surbiton (Engeland), Hampstead & Westminster (Engeland), Dinamo-Ak Bars (Rusland), Dinamo Elektrostal (Rusland), Saint Germain (Frankrijk), Three Rock Rovers (Ierland), HC Minsk (Wit-Rusland), SV Arminen (Oostenrijk), Grange (Schotland) en Club de Campo de Madrid (Spanje) deel aan de EHL Cup.

Terrance Pieters en Boet Phijffer tijdens de EHL KO16 in Barcelona, 2019. Foto: Worldsportpics / Frank Uijlenbroek

Het is de derde keer dat Dragons gastheer is van een Europese clubtitelstrijd. Eerder organiseerde de Belgische club in 2011 de eerste ronde van de EHL en zes jaar later de FINAL4, gewonnen door Rot-Weiss Köln na winst (3-2) in de finale op Oranje-Rood.

Dames spelen in Hamburg

Ook voor de dames staat de EHL Cup op het programma. Daar is het deelnemersveld een stuk kleiner en zonder Nederlandse inbreng. Op 2 en 3 oktober strijden vier ploegen op het terrein van het Duitse UHC Hamburg om de continentale clubprijs.

Naast de Duitse thuisclub, die in 2019 de KO16 van de EHL organiseerde, doen ook het Engelse Surbiton, Pegasus uit Ierland en het Wit-Russische HC Minsk mee.

De loting voor de beide toernooien vindt plaats tijdens het EK in Amstelveen, dat van 4 tot en met 13 juni wordt gespeeld.

Lena Micheel van UHC Hamburg in duel met Hannah Matthews en Mia Jennings van Loreto tijdens de EHCC in 2019 in het Wagener Stadion. Foto: Worldsportpics/Koen Suyk


1 Reactie

  1. Nvanas012

    Wie gaan er van de dames?


Wat vind jij? Praat mee...