Kampong JC1 wint finale van Junior EHL

De jongens van Kampong C1 hebben maandag de finale van de ABN AMRO Junior EHL gewonnen van het Spaanse Club Egara (4-1). Daarmee kroonden de Utrechtse talenten zich tot Europa’s beste clubteam onder de 14 jaar. Ivo Visser, de behendige en sterke spits, nam alle 4 de Kampong-goals voor zijn rekening.

De jongens van Club Egara begonnen het sterkst aan de finale en dwongen Kampong in het eerste kwartier vaak ver terug op de eigen helft. In de 8e minuut verdienden de Spanjaarden de 1e strafcorner van het duel. Deze werd, ook in de rebound, niet verzilverd. In het 2e gedeelte van de eerste helft leken de jongens van Kampong een versnelling op te schakelen en namen zij het initiatief in de wedstrijd over.

In de 16e minuut zorgde Kampong voor het eerste grote gevaar. In de counter werd Kampong-spits Ivo Visser op volle snelheid aangespeeld, maar de Spaanse doelman kwam snel uit en voorkwam dat de Visser aan kon liggen voor zijn schot. 4 minuten later was de sterk spelende Visser wel succesvol. Op de kop van de cirkel kon hij vrij aannemen, waarna hij zijn forehand zocht en hard in de linker benedenhoek de bal op de planken sloeg.

Ook na rust liet de jonge talentvolle spits van Kampong zijn neusje voor de goal zien. In de 38e minuut liftte hij de bal knap over doelman Nico Pau en zette daarmee zijn ploeg op 2-0. Exact een kwartier voor einde van het duel bracht Juan Clapes Club Egarra terug in de wedstrijd. Hij scoorde de 2-1, maar daar raakte Kampong niet van slag. De aanvalsdrift van de Utrechters werd 10 minuten voor het einde beloond met de 3-1. Wederom van de stick van Visser, die daarmee voor zijn hattrick tekende.

Ook het slotakkoord was voor de talentvolle ploeg van Tobias Schmidt. 3 minuten voor het einde sloeg Visser, na een prachtige pass, de 4-1 en tevens eindstand op het scorebord en kon het Kampong-publiek de overwinning al gaan vieren.

20′ Ivo Visser  1-0
38′ Ivo Visser  2-0
45′ Juan Clapes  2-1
50′ Ivo Visser  3-1
57′ Ivo Visser  4-1