Kampong treft Poznan en Holcombe in Euro Hockey League

De mannen van Kampong zijn in de 1e ronde van de Euro Hockey League gekoppeld aan het Poolse Poznan en het Britse Holcombe. Uit deze poule van 3 moeten de Utrechters 1e worden om door te dringen tot de laatste 16 in de EHL. Kampong veroverde vorig jaar de Europese titel, maar moet zich op basis van resultaten in de Nederlandse competitie weer vanaf de 1e ronde bewijzen. De 1e ronde van de EHL 2016-2017 vindt plaats op Banbridge Hockey Club in Noord-Ierland.

KS AZS AWF Poznan

Deze club is de tweede club uit Poznan die in actie komt tijdens de EHL. Grote broer Grunwald Poznan deed vooralsnog ieder jaar mee vanaf de oprichting van EHL, AZS AWF gaat dat komend jaar voor de 2e keer doen. In seizoen 2008/’09 ging de club, die dit seizoen 2e werd in de Poolse competitie, via de achterdeur weer naar buiten. Beide wedstrijden werden verloren, er moesten 10 tegentreffers worden geïncasseerd en er werden 0 doelpunten gescoord.

Holcombe Hockey Club

Het Britse Holcombe HC uit Catham doet komend jaar voor het eerst mee. Het team dwong deelname af door landskampioen te worden. Een prestatie die uitzonderlijk kan worden genoemd, omdat dit het 1e jaar is dat de club uitkwam op het hoogste Britse niveau. Een miljonair zorgde ervoor dat er meerdere internationals naar Holcombe trokken, waardoor de ploeg met overmacht het kampioenschap binnen hengelde.

De 1e ronde van de EHL wordt afgewerkt in het Ierse Banbridge van vrijdag 7 tot en met zondag 9 oktober.

Volledige indeling

Groep A:
Kampong (Ned), KS AZS AWF Poznan, (Pol), Holcombe HC (Eng)

Groep B: 
UHC Hamburg (Dui), Cardiff & Met (Wal), SG Amsicora (Ita)

Groep C:
Royal Leopold (Bel), Saint Germain (Fra), Banbridge (Irl)

Groep D:
Atlètic Terrassa (Spa), Kelburne (Sco), Dinamo Kazan (Rus)

Lees ook


Wat vind jij? Praat mee...